Wednesday, November 17, 2010

sahabat

dedicate to my dearest friend mazlina

maz,
sorry. aku jauh.
kalau aku dekat pun ntah apa aku boleh buat.
sama juga. dengar. tu saja.
useless kan aku.

aku tak ada kata untuk ko.
aku tak ada jalan untuk ko.
aku tak mampu nak pujuk ko.
apa lagi nak bangun kan ko.
useless kan aku.

aku hanya dapat rasa sakit ko.
sakit yang orang tak nampak.
sakit yang orang tak paham tanpa pernah rasa.
tapi apa guna? bukan aku ada ubat bius pun
yang boleh tolong kurangkan sakit ko.
useless kan aku.

sumpah.
kalau aku punya kuasa.
aku dah pukul dia sampai lunyai.
aku dah hilangkan setiap rasa ko terhadap dia.
aku dah bomohkan dia bagi gila, sasau sampai tak kenal diri.
aku benci dia. benci yang amat.
dah lama dia buat macam ni.
kalau aku doakan dia kena panah kilat, dosa tak aa?

maz,
ya, aku kawan yang useless.
tapi ko selalu ada Dia.
teruskan cerita dengan Dia ok.
jangan putus asa.

aku pun ada.
ceritalah.
telinga aku ada untuk dengar.
mata aku ada untuk sama-sama nangis.
mulut aku ada untuk pujuk apa yang daya.
hati aku ada untuk terus sama-sama doa.

4 comments:

Pehchai said...

eh .. aku pon ade okeh !

maz said...

ha...panah petir lg? bikin kontroversi...ahahaha..babe...im touched....seresly..no words to say..i know i have friends that support me all the way ups and downs...i hv gone tru the biggest lost in life... papa!...so without this jerk, i think i would be far better....like u always said..allah knows what is best for each of us..and i know....what happened is the best for me i'allah......terima kasih kawan kerana always there for me....wpon aku tau ape korang ckp more to pls just stop rather than just go on with the flow...sbb this would be the end....hurm...saya sayang kamu...

maz said...
This comment has been removed by the author.
cikgu siti hazreen said...

touching giler -_-