Monday, October 25, 2010

pantai

dari kecik2, aku suka tengok lampu2. rasa happy n tenang. dulu masa kecik2 abah bawak jalan2 kat area2 masjid zahir n bandar alor setar, semata-mata nak tunjuk lampu kat aku. aku seronok sangat. sampai sekarang aku masih suka tengok lampu-lampu. masa kat kl, kadang2 jalan2 malam2 kat area bangunan sultan abd samad tu, kadang2 area sunway pyramid, the curve n putrajaya. tatau kenapa rasa tu.


tapi at this very moment, aku sangat berharap aku ada di pantai. duduk atas pasir. lepak. sambil tengok ke laut. ada satu tin air. diam. a long silence. aku sangat perlukan masa itu. tanpa tanya aku kenapa, bagaimana, dan sebagainya. untuk seketika, escape daripada cerita kerja, cerita kahwin, cerita masalah dunia yang tak pernah habis.


*diam*


No comments: