Saturday, September 11, 2010

usah

tolong..
aku rayu semua pergi dari sini. yang ini bukan untuk kamu.

Tuhan yang Maha Mengetahui
Tuhan yang Maha Mengampuni
Aku sujud ampuni aku kerana aku luahkan rasa ini...

sumpah. aku kasih sepenuh jiwa.
entah kenapa ada segumpal unfinished business dalam hati ini.
sekiannya meronta.

kalau setiap nikmat dunia, dikhabar-khabarkan ke 800 juta kali nya.
bukan mahu bersyukur pun ceritanya. pinta dipuji-puji dan dibangga!
kalau setiap mahunya perlu ditunduk patuh segalanya,
semua ada hadnya. bukan maharaja, wajib disembah kakinya,
come on lah, raja pun tahu juga tolak ansur dalam hidupnya.
pantang ditegur, melantun macam orang gila, wah kalau dia..
pedih sakit orang lain dia peduli apa. janji puas hati boleh lepas rasa.
dunia ini bukan pasal kau saja.
semua orang tak kena. kau pun jarang-jarang ada betulnya.
angin monsun pun ada musim. angin kepala kau macam puting beliung.
boleh sasau orang sekeliling.
caci, maki, kutuk, hina mungkin macam santapan rohani.
keluarga sendiri geli. orang luar konon-konon baik hati.
sampai masa kau bosan, macam-macam kau maki.

Tuhan..
mungkin aku terlupa untuk berdoa hari-hari.
dia bukan keji. cuma mungkin perlu hati yang lain.
terima kasih kerana dia punya lagi hati yang paling sabar
untuk ada dengan dia.

mungkin aku juga perlu hati yang lain..
aku tak mahu rasa yang tak best ini.

aku mohon usah ditanya dia siapa kali ini.
bukan yang ni.