Tuesday, February 23, 2010

rockstar dah kawen!

source : udeyismail

this a story about a rockstar! haha..a good fren of mine. who is now enjoying his marriage life n their honeymoon in Bali, Bidi! married with a lovely dan pretty girl, known as Atun. i am so happy for both of them. knew bidi since 2001, when we were in Asasi. became a good fren somewhere in 2002/2003. bidi, kawan lepak, kawan gelak kuat2, kawan bahan-membahan, kawan tegur-menegur, kawan sedih duka lara, kawan 'PM', kawan mapley, kawan sapot-menyapot. and i was there when he said he fall in love with a girl named Atun, that night! hahaha.. aku masih ingat kata-kata ko lepas balik, first time jumpa Atun.. how you were so excited, and even said, she's the one. aku masih ingat ko menggelabah sudu nak ejas atun.. n remember it now, aku rasa sangat sweet dan terharu. finally, you're happily married with her. kawan, aku sangat happy untuk ko n atun. Congratulations to Bidi n Atun! Nanti kitorg pegi karoke kt umah korang k. hehehe..

Happy Birthday Bidi!

(and udey ismail too..hehe)


Friday, February 19, 2010

connection

i need you
to talk to

this is the time
to keep your promise

i know
you read me

in need
indeed

Thursday, February 18, 2010

mereka - aku - kamu

terlalu banyak untuk dikisahkan
tapi tenggelam dengan kata-kata
terlalu banyak rasa untuk diluahkan
tapi tenggelam dengan segala cerita

jalan mulia itu diduga
kuatkah hati untuk meredah
mahu lagikah kamu bersama

kalau lah kamu paham setiap kata dalam ini
kalau lah kamu tahu apa rasa ini

mereka jiwa raga aku
mereka hidup aku
kamu pelengkapnya
demi tuhan, bahagia mereka impian aku
yang tak tahu aku mampu capai atau tidak

ada ketika mereka pernah jadi panah
tertusuk sakit ke dalam
aku harap kamu yang tarik keluar panah itu
kamu ubati segala luka itu

tapi tolong jangan bawa aku pergi dari situ

padan muka

aku ada buat salah
memang lah selalu pun buat salah
tapi kali ini salah yang memang disedari

Allah macam dah balas ja
sakit!
tapi kalau ikutkan salah patut kena lagi teruk
kira Allah bagi chance bertaubat ni
nasib baik..

mintak2 sempat diperbetulkan
mintak2 sempat diampunkan

perkara yang baik harus dimulakan berkali-kali.

mula lagi sekali!

Wednesday, February 17, 2010

happYness

HAPPY birthday to miss sunshine. cik surie.
yang berjaya mencecah usia 27 pada hari ini.
dia sangat pendengar and pembaca (sbb ym) yang baik.
dia juga pencerita yang baik..smpai kadang2 aku lost cite dia yang mana ujung pangkal.. sbb panjang sangat dia cite. hehehe..
we've been sharing something in common..well at least i think so.


HAPPY engagement day. eh camtu ke? hahaha..
nurin wahidah.
kalau tengok gamba aku mungkin tertipu dengan keayuanmu.
congratulations my dear fren!
can't wait for the big day. soon.
aku cancel p sarawak woo..hehe

cik eija sorang ni.. is in a very HAPPY mode.
kira pic ni menggambarkan hatinya sekarang. =D
tu je bleh komen. hahaha..

Tuesday, February 16, 2010

teacher thingy V

Alkisah suatu pagi, ada ceramah maal hijrah di sekolah. dah habih ustaz ni bercerita, maka ada kuiz. sapa bleh jawab dapat hadiah. soalan-soalan diberi mengikut tahap. dari pra-sekolah sampai tahun 6. maka seronok lah kanak-kanak riang ini cuba untuk menjawab.

sampai ke soalan untuk pra-sekolah, ustaz pun tanya, apakah nama ibu nabi muhammad? maka ada lah beberapa orang angkat tangan. kalau mengikut pandangan cikgu-cikgu ni, musykil je tahu ke jawapan bdk2 kecik ni. pastu ada la sorang si comel pompuan yang dipilih. cikgu kelasnya pun bawak lah budak ni ke depan. on the way tu, si cikgu tanya tahu tak, dia blur. pastu cikgu tu pun bisik jawapan, siti aminah.

pastu sampai kt depan ustaz tanya, pakai mic, nama sapa. dia jawab siti aminah. pastu ustaz tu tanya balik, nama awak ni sape..dia pun jawablah nama dia. apetah..tak ingat. pastu ustaz tu tanya, ok, jawapan tadi apa. dia dah blur. dia jawab nama dia balik. ustaz tu ulang soalan disertakan hint skali. siti apa..tadi jawab siti apa. dengan yakinnya budak ni jawab, "SITI NURHALIZA!" hehehehe...aku dh tergelak2 dah masa ni.

pastu ustaz tu betulkan..tadi jawab apa, siti aminah kan..? si kecik ni siap jawab balik.."buuukaann, siti nurhaliza.." hahaha..pastu ustaz tu bagi hadiah, suh duduk. hehehe.. sabo je lah.

Sunday, February 7, 2010

hidayah

(dayah, bukan pasai hang, if u ever read my blog..haha)

i'm talking about hidayah or petunjuk daripada Allah.
how magic it worked..to me n people around me.

1. N bukan nama sebenar. mengalami kekeliruan dan kecelaruan fikiran utk membuat keputusan nak kawin ke tak. ngan lelaki yang bergelar tunangnya. tetapi dia tak dak perasaan apa2 kt laki tu. jeng jeng jeng..yg dia tau laki tu baik..tp tak ensem sgt. haha..rekemen drp family. maka beliau mengambil keputusan berjalan2 ambik angin, rehatkan minda di tesco. masa jalan2 tu, suasana n keadaan adalah seperti biasa. cuma hari tu beliau lebih 'memerhati'..keluarga dan suami isteri yang pegi bershopping hari tu. happy. walaupun pada fizikal, biasa-biasa. elok terjaga si isteri dengan keadaan si suami yang tak lah gempak sgt.
kini, beliau bergelar isteri.

2. F bukan nama sebenar. penat dibebel2 oleh aku supaya redha dengan segala kepayahan yang berlaku. penat beliau baca buku berkodi2 untuk cari motivasi diri. tetapi beliau masih belum boleh menerima kenyataan dan redha. yang bestnya, pada suatu malam, sedang menonton cerekarama di tv3, ummi aida berkata, saya redha dengan ketentuan Tuhan. lalu F tersedar yang beliau perlu redha.

banyak lagi cerita2 lain...

bayangkanlah..dengan berjalan2 di tesco. terdetik hati untuk menerima lelaki tu sebagai suami. dengan tgk tv, bleh dapat ilham utk berubah dan redha. hebatkan kuasa Allah. kalau Dia kata Dia akan bagi hidayah tu, bila2 masa pun buleh. tak semestinya masa dok solat atau dengar ceramah agama. tapi kalau solat tak berenti, tengok perangai asik mendengki dengan orang lain..mungkin Allah belum sampaikan hidayah tu kot. insyaAllah ada nanti..

semoga kita sentiasa diberi petunjuk dan hidayah daripadaNya..
amin..