Tuesday, December 8, 2009

teacher thingy IV

kursus cikgu2 sudah selesai. alhamdulillah.
skang tgh suspen menunggu keputusan bakal dicampak ke mana untuk berkhidmat. doa & redha. ini cerita mengenang.

aku tercicir, orang terakhir daftar untuk sesi jan2009 di situ.
penat gak nak catch up, tapi serius tak tipu, kwn2 sekelas sangat banyak tolong. tak ada sorang pon yang berkira tenaga, ilmu n duit. macam back to school dulu2. dah la satu kelas suma pompuan. sesi kelas pon macam zaman sekolah dulu, cuma lebih padat n panjang. satu kelas macam adik beradik. campur kelas satu lagi, macam kakak abang.

utk bakal murid-murid.. beware!
kalau setakat meniru homework, copy paste, tiru exam, mengelat buat kerja, kami suma dah expert. (haha..jgn la ada lecturer baca ni.) so murid-murid sekalian, jgn nak cuba2 temberang.
oh untuk para ibu bapa, jangan risau. ini hanya skill2 yang perlu dikuasai oleh guru2 untuk mengharungi dunia pendidikan yang mencabar.. tmbah cikgu kaunseling. experience is the best teacher, remember? hehe..(alasan baik punya..haha)

to be honest, ramai lecturers yang aku sangat look high! cara diorg mengajar, pengalaman, cara diorg bagi semangat.. diorg memang layak menjadi cikgu. Zillions of thank you to Pn. Siti Aishah, En. Khalid, Pn. Norashikin, Pn. Khazimah, En. Lee, En. Fauzi, dan lain2. ampun tak sebut semua. dah pagi2 buta, ngantuk xleh recall. (it's 4 am by the way..) walopon padat n tak cukup..tapi byk jugak yang diperolehi. better least than nothing.

KPLI 1M. kelas paling junior. kami semua sepakat. buat baik n buat jahat. hehe.. i miss them already. takpa..nanti kita jumpa masa konvo n kursus k. (sedapkan hati..)

cikgu di lereng bukit

cikgu di atas pokok. hehe..


No comments: