Friday, December 18, 2009

tahun baru

aku adalah orang lebih mengiktiraf 1 muharam sebagai tahun baru dlm hidup aku berbanding 1 januari. walopon hakikatnya, kadang2 aku lost dah tahun ke berapa. huhuhu..poyo kan.

hijrah ~ setiap tahun sangat bermakna dalam hidup aku. the tarikh itself, the meaningful things happened to me, the 'new' me, etc etc etc.

seluruh tahun ni, terlalu banyak kejutan yang berlaku kepada aku. Allah memang hebat! with no doubt i admit that. betul2 hujung tahun lepas, aku resign keja n back hometown. struggling looking for new one and applying to continue my study. tak sampai 2 bulan, aku back to kl. teacher in the making, i am! tiba2 macam my world turn tatau la upside ka, side by side ka or what. i was having a great time of back to school. seriously i enjoyed my kpli, with all the classes, friends, the activities, the schools, the exams ( yes, exam yang tiru meniru itu).

plus to that, somewhere in the middle of the year, the magic did happen to me. with all my heart, i pray the magic will keep working for many many many yearssss. i pray hard too that all my beloved friends n family will soon find theirs. i believe they will.

this great year also witnesses many of my friends and so-called my bestest friends found their love life partners. demi Allah, aku sangat happy for them. and they still n will always my bestfrens, no matter what.

aku pernah janji aku xmau benci sesiapa pun, walau macam mana pun.
alhamdulillah..as for now, aku xdak lagi benci or tak suka sesiapa. good nasrah! hehe..

hijrah.
aku mahu lebih dekat denganNya.
aku mahu jadi anak yang baik untuk mama abah.
aku mahu jadi adik, kakak, anak, mak sedara, sepupu or whatever the pangkat is yang berguna to my dear family.
aku mahu jadi cikgu yang amanah.
aku mahu jadi sahabat yang setia.
aku mahu jadi kekasih yang diredhaiNya.
aku mahu hati sentiasa redha, kuat dan tak ada dengki.

aku mahu handphone baru yang canggih. bleh? hehehe..

No comments: