Friday, December 18, 2009

maafkanlah

aku tau susah memaafkan. tambah2 bila hati bukan sekadar tercalar, tapi dah kena tikam pastu dirobek2 dalam2.pastu letak plak air asam limau. perghh..tahap sakit perit tak terkata. kenapa perlu memaafkan?

susah sangat2 sebenarnya nak memaafkan.
erti maaf sebenarnya, melupakan rasa sakit dan marah itu dari hati.
aku pernah letak entri forgive n forget dulu. tah aku malas nk cari untuk linkkan.

maafkan.

untuk apa?
ketenangan hati yang terhebat akan dirasai selepas itu.
percaya lah. aku tak tipu. aku pernah rasa. aku tak boleh describe macam mana.
cari peluang itu sendiri. Allah kan sentiasa buka.

kenapa?
sebab kita hidup kat dunia ni untuk pecaturan di akhirat sana. lantak lah dia/mereka nak buat apa pun. kita hanya harap yang terbaik untuk akhirat sana.
ya aku dah tamau kata 'maybe satu hari orang akan buat the same things untuk kita, family or sapa2 yang kita sayang'. aku dah xmau guna tu dah. tu hal Allah. Allah tu adil. Dia akan balas dengan cara magic Dia. kita mungkin takkan tau.

lagipun buat perkara baik kena ikhlas. kenapa perlu harap balasan2 tu semua.
harap Allah terima amalan kita. dan kita dekat denganNya, tambah di sana nanti. amin..

kan aku dah cakap ikhlas itu payah.
lagi payah kalau kau langsung tanak cuba.

Ya Allah, tunjukkanlah kami jalan yang lurus..

3 comments:

msApple said...

eija doa eija sekuat kak nasrah dlm menghadapi semua ini...

harapnyer tahun depan, lebey baik utk kite semua.

~nasrah~ said...

wuuuhuuu...kuatlah sgt.. insyaAllah. it will be!

MiszJamal said...

mungkin lidah mengatakan maaf.. tapi hati.. masih terluka... Moga Dia cepat2 keluarkan aku dari kesakitan yang masih terasa... :(