Tuesday, December 8, 2009

shooting star

A shooting star or falling star is the common name for the visible path of a meteoroid as it enters the atmosphere. A shooting star is also broken pieces of meteors that have become broken off in space.

source: encik wikipedia

shooting star = bintang jatuh

tak perlu rasanya terlalu dipuja
terjemahan diberi hanya serpihan saja
mungkin itu yang sepatut nilainya
tak ada apa yang sangat menguja

tahi bintang nama lain baginya
sisa pecahan si bintang angkasa
alaa..kira serdak2 la tu haa
kalo dikumpul2 balik pon bukan boleh bersinar2 lagi dah la

nasib baik jugak la sekali sekala saja
tak dak la bersepah merata-rata
buat semak dan serabut kepala
kecuali la kalo asalnya dr sepihan emas ka ada la gunanya

aku masih pegang janji aku
jadi sahabat kamu
tolak cerita dulu
bukak kisah baru

tolong lah jangan cabar sabar aku
syaitan iblis dah lama cucuk2 tikam kepala aku
hebat juga aku bersilat menepis semua itu
sebab tu aku masih membatu

ignorance is a bliss, it's true! =)

6 comments:

bulanbintang said...

shooting star.. aku pernah bce org tulis pasal shooting star. people write bout it in different perspective of view.. n it really made me thinking bout something different..

shooting star...
nas elaborate cepat... aku tunggu

~nasrah~ said...

halamak..tu aku dh bg maksud. haha..aku nak sambung pasal lain.. kehadapan bintang jatuh..

ingat lagi?

s.u.e.r.i.e said...

talking about meteor, tau tak aritu ada meteor shower? ko patut tengok 2 days ago, waktu subuh.. kat Singapore nampak kul 4 pagi






p/s: aku tengok kul 1 pagi, menghampakan.. takde. GILA KAU nak tunggu sampai subuh, HAHAHHA

syigha said...

i have NO idea what you just wrote
but aku nak meyibok gak

nasrah i miss you muahh

bulanbintang said...

bintang jatuh~ aku ingt ko..

cikgu mesti ko tgh bz tanda buku budak2 sekolah kan? tp skang tgh cuti sekolah.. cepat lah menulis.. kenapa aku rsa kehidupan pekerjaan tk menarik mcm zaman blaja dulu ye? boleh menulis dan berblogging.. skang semua org da tk menulis.. damn bosan~

~nasrah~ said...

aku tak habis belaja lg la..br abih exam. busy skit. cuti sekolah dh start. nnti aku update ye..smpai ko muntah nk baca..hahaha