Monday, June 22, 2009

another start

=)

today..
practically, i am a teacher.
amanah besar tu..pergh..cuak!
semoga segalanya dipermudahkan.
amin..

***************************************************************
=(

semalam..
aku dpt tau satu cerita yang agak menyakitkan hati.
daripada aku tak menyampah..aku jadi sgt menyampah.
sebelum ni dh banyak kali sgt aku pujuk diri aku..pikir positif pasal ko.
tapi kali ni mmg dah too much.
sorang keji..busuk hati..selfish..
sorang buduh..sengal..bengap..buta hati..


utk kali ke brp tah..
aku sgt bengang dgn org hipokrit.
pelis la jgn nak menjatuhkan standard pandangan org
terhadap orang2 yg mcm ko tapi mereka sebenarnya ikhlas.
kau cukup bijak aku rasa utk pikir lebih dalam.


ya Allah..
tolong lah jauhkan perasaan ini dari hati ku.
semoga kami semua diberikan petunjuk dan hidayah Mu..
termasuk mereka.

12 comments:

maz said...

okay paham...tayah bunuh diri...astaghfirullahalazim..ko suh aku bunuh diri...

Qis said...

hahahhaha, maz, sgt lawak okey!

cara hg tulis ni, mst org ni 'konon' mulia, baik hati, bertimbang rasa... juga seorg yg pandai, x sengal atau bengap dan cerah hati... (aku cuba nak tbalikkan perkataan keji, busuk hati, selfish, buduh, sengal, bengap, buta hati. hahaha)...

hipokrit = luaran ja la tu semua?

selain hipokrit, mungkin perkataan 'perasan' juga sesuai?

siapakah manusia2 malang itu?

~nasrah~ said...

hehehe..sengal la lu maz..
tapi akhirnya ko bleh paham kan.

kid..aku sungguh geram!
luaq suma nmpk suci mulia la sangat..hati keji.
suma org bgtau aku..tp aku deny.
rupanya mmg betui!

Life said...

maz- i'm with u maz.. tp maz bunuh diri x masuk syurga. hahaha.. ak bunuh ko dulu.. pastu ko bunuh aku.. amacam?

~nasrah~ said...

tikam!! tikam!!

s.u.e.r.i.e said...

kill kill die die..

nway i feel u too, bebeh!

s.u.e.r.i.e said...

kill kill die die..

nway i feel u too, bebeh!

maz said...

aku tanak bunuh diri nurin...disebabkan nasrah yg suh aku bunuh diri kalau tak paham, aku decide nak bunuh nyamuk je sekor..sian nyamuk tu..tiap kali aku bc entry nasrah, agak2 tak paham, aku bunuh sekor nyamuk...banyak dah nyamuk kene bunuh ngan aku..keji nasrah ni...sekian!

s.u.e.r.i.e said...

bunguk ko maz

~nasrah~ said...

elok la tu..kurang sikit penyakit pelik2 dlm dunia ni..ekekeke..
lu mmg sengal.

the hottest sista said...

harusla komen juga kerana paham apa yg disampaikan..haha..

kill2 die2..

i got something to tell u..
ygni konpom bt kite sume ckp WTF?
maka sila bsedia..

Anonymous said...

sudahla hottest sista...
pesan bapak harus dipegang....
hahahahahaha!!!!!