Sunday, April 19, 2009

this is my story III

kehadapan Bintang Jatuh

aku
yang selalu rindu kamu
yang selalu pandang tinggi pada kamu
yang pernah temani kamu di kala perit payah itu
yang sentiasa doakan bahagia kamu
yang masih terngiang2 indahnya bacaan suci dari bibir kamu
yang masih ingat pandangan itu

kamu
yang selalu ada untuk aku
yang tak pernah lokek membahagiakan aku
yang tak pernah lelah mengukir tawa di bibir aku
yang sentiasa ada menjaga aku
yang tetap ada membimbing aku

kita
bukan kata tapi makna
bukan cerita tapi kisah

kamu
yang pernah membisikkan sesuatu pada aku
dan kerana itu aku juga bintang jatuh kamu (",)

...suatu kisah yang bermula dengan a
*wink*

14 comments:

ratu syahadah said...

nasrah ada pengalaman yg sangat mendalam

Qis said...

weh... aku still kagum dgn cerita 'a' tu wey... sama seperti junior2 hg yg tau cerita tu... *serious, xsgka itu ending dia...

so bilakah masanya cerita 'a' itu akan dikisahkan, sahabat?

~nasrah~ said...

sweet kan ceta 'a' tu...hehehe..
aku sendiri masih tersengih sorang2 bila ingat blk.
lagenda tu..

Anonymous said...

a = amir

~nasrah~ said...

hahahaha...amir mana plak ni? kompius dh aku..

s.u.e.r.i.e said...

a = amir? baldi? wahahahahha.. gila shock! nah am kidding..

lagu tema: Semua Tentang Kita

sesuai bangat sih

s.u.e.r.i.e said...

but u know what nasrah? just live for the present, live the life that u have created now, i believe that there're so many great things tht lies ahead waiting for us.. but ofcoz, the memories will still remains as it used to be part of our lives, it wont be erased, never.. but yet, it may be forgotten as time goes by

:)

Anonymous said...

as once a wise man said..

things that happened in the past, can either build u or destruct u in the present..

Alhamdulillah,Allah loves u so much that He gave u a chance to see things in the different perspective..Yes, we all know ur pain and regrets can never be understood.But we want u to know, there are others who still and really care for u, support u all the way, through thick n thin..

U might lose a guy whom u believe..is the "one"..the one that u care n entrust with ur life..

Sadly..the reality bites..ouch..

But u know what? though u r no longer part of his life anymore,u became part of his family..who care and love u like one of their own..

To the guy:

Is it worth it?
p.s. 4 words of question but the answer of thousands

To the new girl:

Think again..not just for urslf..but for others..

still can't figure it? Here's the hint: the family..

Still cant get it?my oh my..His family for god's sake!


P.s. to all - this post is published by one who knows all..but not the entirely all..

Words from the humble servant of Allah..

FATENEDAN said...

woooh..lebih hangat dr biasa..^_^..

pd aku,mengenang masa yg lepas bukan bermakna kita maseh ditakok lama..maseh kecewa atau tak boleh melupa..cuma mengenang..bukankah hidup kita yg kini berdasarkan masa yg lampau?kita,yakni manusia,hidup belajar menyesal berubah berjaya gagal jatuh bangun bahagia sengsara, semuanya corak dari masa yg lampau..its a matter how we handle it n take it..aku tau kau nas dan kita wanita2 kental yg tak luak akn masa lampau..cuma mau meluah2..maseh ada benda yg indah dalam kesah kaseh xsmpai kau..kalau wajar dikenang dan bisa buat kita tersenyum walau barang seminit apa salahnya dikenang? bukankah satu senyuman mampu manghapus seribu duka..

aku yakin ngn ang nas..pasai aku pon cm ang gak..ahahahha..

*uuhh...is getting hot in here..nak berendam kat kutub utara sat..

~nasrah~ said...

surie: baldi?haha..xmgkin. btw,aku bkn going down with those memories..juz keep it fresh n enjoy the feeling. Hehehe..

Anon: waaahh!! u are really someone..thanks 4 those great words. i appreciate it so much..yes, the love will remain forever.. :-)

faten: ko sgt memahami..aku bkn brsedih-sedihan pun. Ok je..bkn suma org dpt rase dpt ape aku rase kan..kot2 aku trlupa prasaan ni,bleh aku bkk blk blog ni n baca. hahaha..mmg makin panas ni.

s.u.e.r.i.e said...

wow.. anonymous, ahaa..

NWAY, aku paham ko bkn bersedih2.. just go n try to dig my past entries, nak2 entries 2008, sama jegh unsur2 entri kita ni nasrah.. LOL

nway.. im going to watch the movie tht u've told me, wani ajak.. :D

~nasrah~ said...

selamat belajar sesuatu..haha.

Anonymous said...

mahu lagi 'this is my story'!

mgkin ada org lebih x sabar nak baca...

to her: kau dah menang, kau dah dapat pon... apa lagi yang kau sebok2kan di sini?

to u: you know who he is... better than some people.

~nasrah~ said...

anon: waaahh..siap ada permintaan utk episod setrusnya. hehe.. thanks beb!