Friday, March 20, 2009

nyamuk ke langau

perasaan dalam
keindahan menikmati makanan
disapa oleh tetamu tak diundang
berdengung2 bunyi
aku masih hormat sebab kau masih lagi tetamu
untuk muliakan kau, aku tak mampu
walau pun kau tetamu

rasa rimas
*sila play lagu lemas - ruffedge atau rimas - fabolous cats untuk background music skrg*

aku pura-pura tak tahu kau ada
supaya kau paham-paham sendiri
untuk tak membingitkan telinga aku dengan bunyi dengung itu
tapi kau jangan la pula pura-pura macam aku tak tahu
haih..aku rimas

kalau kau langau
kan aku pernah jadi tahi demi memuliakan kau
kalau kau nyamuk
kan aku pernah bagi darah demi bahagia kau
sekarang aku bukan lagi salah satu daripadanya
aku tiada apa-apa untuk diofferkan lagi kat kau

aku rasa kau cukup bijak
untuk paham apa yang aku kata
semak la wei
serabut
aku cakap baik2 ni

kau dah macam langau
kau dah macam nyamuk
cari lah tahi lain
cari lah darah lain
jangan lah nak bawa penyakit kat aku plak

kang aku spray pakai ridsect kang
sambil tu aku nyalakan lighter depan semburan tu
baru kau tau!
bbbbzzzzzzz....

ni belum aku keluar kuasa kameha meha lagi.
haih..
sshhuhhh!
aku tak marah. benci sikit pon tak.
aku just rimas.

7 comments:

Qis said...

oh, sori aku melangaukan dan menyamukkan diri ini di hari2 hg... hahahahha...

tp utk mentaik dan mencekik darah hg... xkan skali, kawan!

aku dah tgk dragonball... kame hame ha!!!!! tp gohan dah ckp kat goku... "you have to know who you are!" ;)

Qis said...

dan err... encik pencinta segalanya, mungkinkah engkau itu nyamuk dan langau jua... :P :P :P

nasrah said...

hahaha..hg mahupun encik pencinta nothing to do with the langau n nyamuk. u're most welcomed here n everywhere!

pecinta kebencian (bertempat) juga said...

sudah menjadi lumrah manusia..

qis, I am used to be considered annoying & suffocating & what not. It is but a simple act of telling me nicely, & I shall be off in a jiff.

kerna saya org yg paham bahasa. hanya perlu guna bahasa yg betul dan ringkas dan elok...

ngeeeeeee~ ngeeeee~ ngeeeeeeee~ *sambil berterbangan*

Qis said...

i smell somebody's skin thinning here...

just joking la mr jeng... jgn la ambik ati...

~nasrah~ said...

hahaha..
encik pencinta, anda bknlah langau ataupun nyamuk di sini. anda xpenah menjadikan saya tahi atau darah.

tp bunyi tu mmg kelaka..haha.. smlm nk masukkan kt entry tu.tp xtau cmne nk eja..hehehe

hapuskanlah, dgn shieldtox attack! said...

haha qis. saya selambe je. kalau kena halau pun tak rasa ape...

kalau boleh bukak seluar lepas exam di pintu BP lalu mengambil gambar, pasti sekali not a lot of things can make me terasa oso lorr.. =p

saya mudah perasan, tapi tak mungkin mudah terasa. I have done & seen a lot of things that makes embarassment pales in comparison.. lol (ini ayat konon2 hup tp sebenarnya just nak ckp sendiri tatau malu..)

hohoho