Saturday, March 21, 2009

kudus ke budus

aku tetap aku
perasaan yang tak best dalam hati aku
buat aku sangat tak selesa
aku akan segera menyahkan segala rasa itu

maaf
aku juga mungkin pernah jadi langau dan nyamuk itu
aku juga mungkin pernah atau akan
berdengung menembusi salur separuh bulat kau

ini tiada apa-apa kalau dibandingkan yang lain
aku rasa aku masih mampu bertahan
mungkin dengungan itu akan menjadi dendangan untuk aku suatu ketika

aku mohon
segala rasa tak best tu tidak hinggap lama di hati ku
dan jangan terus singgah di kemudian hari
atas sebab apa sekali pun
untuk sesiapa sekali pun

penghargaan besar
buat yang sanggup terus berada di belakang ku
thank you weh.. =)

9 comments:

Pak Langau said...

oh, bertukar fikiran? perasaan bermain2 seperti buaian yg terayun?

~lalala

jgn cuba menidakkan kehendak diri. jika ia terasa tidak betul, maka ia tetap tidak betul. jgn cuba membetulkan apa yg tidak rasa betul, kecuali ia berkenaan syarak...

just cuba mengatasi. jgn buang. at least recycle. earth day 28hb ni..

~lalala

~nasrah~ said...

bukan bertukar fikiran atau menidakkan rasa yg tidak betul..
tapi bertolenrasi dgn segala rasa dan keadaan.

bila difikirkan semula,saya sendiri penah menjadi langau dan nyamuk tu..xtau mgkin akan dtg terjadi lagi.tapi saya tidak 'menajis & menkedarah' org tu la.hehe..

saya xsuka ada unsur negative dlm hati.kalo xboleh setel dgn org lain,setel dgn diri sendiri.

Let's switch off the light. lalala~ support earth hour.

syigha said...

im here and im still alivr and i miss u too :)

~nasrah~ said...

woooii...!!! haha..u ARE alive. killing anyone yet?

dhiy@ piNkY said...

huhuhu pergh ayt ko.. btol2 tersirat.. cmne ko biarkn ia sekejap sj singgah di hati ko ek... nk blaja ek.. aku pun ada prasaan yg x best..

dhiy@ piNkY said...

huhuhu pergh ayt ko.. btol2 tersirat.. cmne ko biarkn ia sekejap sj singgah di hati ko ek... nk blaja ek.. aku pun ada prasaan yg x best..

~nasrah~ said...

haha..hidup penuh misteri yang menarik! kena la tersirat menyirat sikit.

ko nk buat sesi ngn aku tak?
ekeke..

btw..maybe start dgn tgk diri sendiri betul2 kot. be completely honest about it. mungkin kdg2 takde kaitan dgn perkara yang sedang berlaku..tapi mungkin berkaitan dengan perkara yang telah dan akan berlaku..

jamal said...

okey.. aku semakin lost ngan entry2 ko. Apa2 hal pun still baca gak. hehe

~nasrah~ said...

kamon jamal! keep on track balik.