Wednesday, January 21, 2009

perasaan itu muncul kembali

rindu.

aku rindu saat2 itu.
masa kena bgn pukul 5 pagi utk senaman pagi!
suma muka cam toya dan ofkoz tak mandi lg.
sapa yg dh mandi masa tu mmg cacat.
walopon aku penat dan mengantuk, tapi aku excited setiap pagi.
utk merepek. kalo redz lead, dia akan mulakan dgn pantun,
'hari2 minum milo, HELLO!'
pastu mula lah aktiviti senaman yg buleh tahan bersepah.
aku suka bila kena nyanyi sambil buat gerakan.
aku rindu ciken dance! aku rindu poco-poco!
sbbkan kem, aku hafal suma lagu patriotik.
kalo Ayat lead, dia akan akhiri dengan "baakaarrr"
tah apa2 tah..takde point pon. tapi suma org ikut je.

tak byk kem aku ikut. tapi the memories sgt melekat di hatiku.
aku rindu kwn2 fasi yang gile2..sporting..dan sgt support each other.
aku ingat lg ada sorg cikgu penah tny,
'korang nk jadi fasi ni ditrain camni ke?'
haha..camni tu mksdnya, bangang, bengong dan sengal.
kitorg gelak je time tu. lalu sorg menjawab
' tak..suma mmg semulajadi camni'

aku penah dpt sekolah yg tere gile, smpai dpt sekolah terbaik.
penah jugak dpt sekolah yg baru 2nd time jumpa komputer.
ada yg biasa2 je. tp suma tetap best.
pasal loghat negeri ni jgn ckp aa..
aku yg mmg jammed ni..tiba2 otak aku berfungsi dgn baik masa tu.
terpaksa cepat2 digest amenda bdk2 ni tanya.
walopon ada peristiwa2 yang aku mmg jammed gila.
selambe bdk2 mainkan aku, sbb aku tak paham.
penah aku dpt sekolah sabah,
tak pasal2 dgn suma org aku terckp sabah.
hahaha.. smpai dlm post mortem meeting pon aku terckp sabah.

bila la lagi aku bleh nyanyi lagu 'atas rumput ada kaki',
main kamil kata, tepuk cyberkids,
tepuk2 ape lg tah..aku pon dh tak ingat.
dulu masa kena handle persembahan, aku penah suh bdk2 koir
lagu bagaikan puteri, bintang, you are my sunshine, dll.
bdk2 tu mmg sgtlah comel. ada yg buat perangai, ada yg mmg best,
tp biasa la bdk2. cikgu2 pon ada yg ok, ada yg menguji kesabaran jugak.

fasi2 mmg perlu sentiasa ceria dan semangat.
walopon hati masa tu hancur berkecai camna pon.
ms preparation, aku plg mengelak hal2 berkenaan dgn belon.
belon sgt byk menghias kelas, sungguh hampeh.
sbb aku takut belon. rs berdebar ja tgk belon besar2.
ms kem, setiap hari tido lmbt bgn awal.
kalo direct bbrp kem mmg sayur rebus la thp lembik.

hari last, suma pserta buat persembahan.
pastu ada la sesi sedih2. time tu hati kuntum diuji aa..
fasi yg dh tatau brp kali kem ni, dh tak larat sedih ni,
buleh tangkap leleh tgk bdk2 dok nangis teresak2.
dh suma blk bilik..paling keji, pastu fasi dok nari poco2 dgn riangnya.
sblm tu hanyalah lakonan semata. keji weh!

skang, dah 2 thn suma tu berlalu. eh 3 kot.
bdk2 tu pon dh besar agaknya. dh tak ingat suma tu.
kwn2 fasi dh ramai tuka status.
arip-jamal dh kawin, er-payed soon kawin,
ayat dh tunang, ada pon dh kawin kot, imah dh kawin,
cik ros-wan dh bakal jd mummy daddy,
ash dh tunang, sape lg? yg single mingle dh ada partner masing2..
redz? kemal? khai? moque? mau? bai? paan? harith? lain2?
ape cite tah suma2 ni..

tah aku pon diorg tak ingat..heh.
the good ol'day.

2 comments:

s.u.e.r.i.e said...

'hari2 minum mila, HELLO!'

banyak la ko punye mila.. haha, milo la cik.. marah abg redz kalo dgr

~nasrah~ said...

heh..salah plak. dh edit dh. tq for noticing. redz x masa nk baca blog aku ni..haha..