Friday, January 16, 2009

cerita bersih dan jalan

ttiiiiitttttttttttttttttttt............


clear!!


padam! padam!


delete!


nyah ko!


tune!!



hahaha..aku sungguh struggle di kala ini.
kamon..kamon..!!



ada satu cahaya aku sedang tuju.
ada satu ketika aku ada di jalan yang agak lurus,
ada la sedikit senget bengetnya.
namun selepas satu ketika,
jalan tu macam sangat bengkang bengkok.
yang bestnya, aku macam x sedar kebengkokan jalan tu. aku ikut ja.
sebab konon2nya aku nampak cahaya tu makin terang.
tu silau la sengal. silau yang menyakitkan mata.
tu pon tak boleh beza!

susah woo nak meredah segala onak nak ke cahaya tu.
maklum lah bukan senang-senang nak dapat menda yang berharga.
salah steps ni mau tergolek aku ni.
silap hari bulan terbabas dari landasan.
isshh..harap sangat2 tak.
silap2 lagi, takut sampai kat dead end yang mmg totally gelap.
no turning back man at that point.

jalan tu tatau lagi panjang mana.
kalau x cukup panjang, x smpat sampai.
kalau panjang sgt, risk nak terbabas pon tinggi.

aku tgh berusaha utk berada di jalan yang lurus.
pastu nak letak segala tembok di kiri kanan
supaya aku tak terkona2 salah jalan.
mungkin kalau ada yg tolong suluh jalan kt depan mungkin lebih baik.
tapi takut gak kalau ada yang lempar aku melayang jauh dr jalan..mampos!

niat..niat..niat..kerana Allah

doa..doa..doa..pada Allah


semoga jalan ku dipermudahkan dan aku berada di jalan yang lurus.
amin.

No comments: