Wednesday, December 30, 2009

the uncertainty

aku x cukup sabar
curiousity can kill me
i dun like uncertainty
i rather choose to be hurt than not knowing
hurt can be healed
not knowing is killing

but now
i dunno if i really certain of the things by knowing them
maybe
waiting would be better

deal with it
is the only way for me.

Tuesday, December 22, 2009

rindu mereka

aku sangat rindukan mereka
aku pun taktau kenapa
tapi aku rindu sangat

mereka
mereka yang dah buang aku
mereka yang dah tinggal aku dan pergi jauh
mereka yang dah hina aku
mereka yang mungkin dah benci aku

mereka
mereka yang aku masih gelar sahabat
mereka yang pernah sama-sama meniti matang dengan aku
mereka yang pernah ada untuk aku suatu ketika dahulu
mereka yang pernah buat aku bahagia
mereka yang tetap aku sayang

mereka
aku rindu sangat
aku harap suatu ketika akan lebih baik
aku harap 'kami' kembali
aku harap sangat mereka sihat, bahagia selalu

rindu..~~

Friday, December 18, 2009

maafkanlah

aku tau susah memaafkan. tambah2 bila hati bukan sekadar tercalar, tapi dah kena tikam pastu dirobek2 dalam2.pastu letak plak air asam limau. perghh..tahap sakit perit tak terkata. kenapa perlu memaafkan?

susah sangat2 sebenarnya nak memaafkan.
erti maaf sebenarnya, melupakan rasa sakit dan marah itu dari hati.
aku pernah letak entri forgive n forget dulu. tah aku malas nk cari untuk linkkan.

maafkan.

untuk apa?
ketenangan hati yang terhebat akan dirasai selepas itu.
percaya lah. aku tak tipu. aku pernah rasa. aku tak boleh describe macam mana.
cari peluang itu sendiri. Allah kan sentiasa buka.

kenapa?
sebab kita hidup kat dunia ni untuk pecaturan di akhirat sana. lantak lah dia/mereka nak buat apa pun. kita hanya harap yang terbaik untuk akhirat sana.
ya aku dah tamau kata 'maybe satu hari orang akan buat the same things untuk kita, family or sapa2 yang kita sayang'. aku dah xmau guna tu dah. tu hal Allah. Allah tu adil. Dia akan balas dengan cara magic Dia. kita mungkin takkan tau.

lagipun buat perkara baik kena ikhlas. kenapa perlu harap balasan2 tu semua.
harap Allah terima amalan kita. dan kita dekat denganNya, tambah di sana nanti. amin..

kan aku dah cakap ikhlas itu payah.
lagi payah kalau kau langsung tanak cuba.

Ya Allah, tunjukkanlah kami jalan yang lurus..

tahun baru

aku adalah orang lebih mengiktiraf 1 muharam sebagai tahun baru dlm hidup aku berbanding 1 januari. walopon hakikatnya, kadang2 aku lost dah tahun ke berapa. huhuhu..poyo kan.

hijrah ~ setiap tahun sangat bermakna dalam hidup aku. the tarikh itself, the meaningful things happened to me, the 'new' me, etc etc etc.

seluruh tahun ni, terlalu banyak kejutan yang berlaku kepada aku. Allah memang hebat! with no doubt i admit that. betul2 hujung tahun lepas, aku resign keja n back hometown. struggling looking for new one and applying to continue my study. tak sampai 2 bulan, aku back to kl. teacher in the making, i am! tiba2 macam my world turn tatau la upside ka, side by side ka or what. i was having a great time of back to school. seriously i enjoyed my kpli, with all the classes, friends, the activities, the schools, the exams ( yes, exam yang tiru meniru itu).

plus to that, somewhere in the middle of the year, the magic did happen to me. with all my heart, i pray the magic will keep working for many many many yearssss. i pray hard too that all my beloved friends n family will soon find theirs. i believe they will.

this great year also witnesses many of my friends and so-called my bestest friends found their love life partners. demi Allah, aku sangat happy for them. and they still n will always my bestfrens, no matter what.

aku pernah janji aku xmau benci sesiapa pun, walau macam mana pun.
alhamdulillah..as for now, aku xdak lagi benci or tak suka sesiapa. good nasrah! hehe..

hijrah.
aku mahu lebih dekat denganNya.
aku mahu jadi anak yang baik untuk mama abah.
aku mahu jadi adik, kakak, anak, mak sedara, sepupu or whatever the pangkat is yang berguna to my dear family.
aku mahu jadi cikgu yang amanah.
aku mahu jadi sahabat yang setia.
aku mahu jadi kekasih yang diredhaiNya.
aku mahu hati sentiasa redha, kuat dan tak ada dengki.

aku mahu handphone baru yang canggih. bleh? hehehe..

Tuesday, December 15, 2009

Sunday, December 13, 2009

harapan

nasib baik Allah tahan hati aku daripada kalah
di kala aku pernah rasa goyang
bilamana mata mata dan hati hati pandang hanya di bawah dan hujungnya

mula kan lagi
aku kuatkan hati demi bertahan bersama
aku percaya di hujung lorong gelap ada cahaya
itukan janji DIA yang maha esa
aku percaya kerana Dia tak pernah dusta

aku langkah semula sama-sama
macam dulu juga
langkah kini makin bergaya & bertenaga
syukur Dia dengar doa kita

cuma perlu teruskan usaha
tapi kalau ditakdirkan aku hanya peneman ketika perit payah langkah itu bermula...
aku redha.

mungkin langkah perit payah aku di sana
berteman juga
dan dipermudahkan pula hendaknya

Tuesday, December 8, 2009

going up

kalau diberi peluang semua orang nak dok kat 'atas'.
tapi macam mana nak naik?
ada yang diangkat naik.
ada yang susah payah panjat naik.
ada yang lompat naik.

panjat naik pon banyak cara plak.
ada yang pakai tangga.
ada yang pakai lift.
ada yang pijak kepala orang lain.
janji dia lebih atas daripada orang lain.

itu cara keji la.
lagi keji kalo dia jatuhkan dulu orang tu.
tapi ramai yang guna pakai.

lead.
a good leader dun ask for respect, but gain it.
apa yang hebat sangat bila kamu jadi ketua
sehingga perlu hanya tunggu untuk diberitahukan segalanya??

kalau dah yang bawah tak bagitau kat atas,
yang atas turun lah tanya. jatuhkah ego n kewibawaan? tak kan.

mana ada dosa kalau yang atas yang bertanya kepada yang lebih bawah.
itu kan tugas ketua. ambil berat. ambil tahu.

yang dinamakan ketua itu,
biasanya lebih tinggi ilmunya, lebih banyak pengalamannya.
jangan lah pulak bertindak seperti bodoh sombong.

tolong ya Allah, jangan biarkan aku terhanyut ke situ.
heh..

teacher thingy IV

kursus cikgu2 sudah selesai. alhamdulillah.
skang tgh suspen menunggu keputusan bakal dicampak ke mana untuk berkhidmat. doa & redha. ini cerita mengenang.

aku tercicir, orang terakhir daftar untuk sesi jan2009 di situ.
penat gak nak catch up, tapi serius tak tipu, kwn2 sekelas sangat banyak tolong. tak ada sorang pon yang berkira tenaga, ilmu n duit. macam back to school dulu2. dah la satu kelas suma pompuan. sesi kelas pon macam zaman sekolah dulu, cuma lebih padat n panjang. satu kelas macam adik beradik. campur kelas satu lagi, macam kakak abang.

utk bakal murid-murid.. beware!
kalau setakat meniru homework, copy paste, tiru exam, mengelat buat kerja, kami suma dah expert. (haha..jgn la ada lecturer baca ni.) so murid-murid sekalian, jgn nak cuba2 temberang.
oh untuk para ibu bapa, jangan risau. ini hanya skill2 yang perlu dikuasai oleh guru2 untuk mengharungi dunia pendidikan yang mencabar.. tmbah cikgu kaunseling. experience is the best teacher, remember? hehe..(alasan baik punya..haha)

to be honest, ramai lecturers yang aku sangat look high! cara diorg mengajar, pengalaman, cara diorg bagi semangat.. diorg memang layak menjadi cikgu. Zillions of thank you to Pn. Siti Aishah, En. Khalid, Pn. Norashikin, Pn. Khazimah, En. Lee, En. Fauzi, dan lain2. ampun tak sebut semua. dah pagi2 buta, ngantuk xleh recall. (it's 4 am by the way..) walopon padat n tak cukup..tapi byk jugak yang diperolehi. better least than nothing.

KPLI 1M. kelas paling junior. kami semua sepakat. buat baik n buat jahat. hehe.. i miss them already. takpa..nanti kita jumpa masa konvo n kursus k. (sedapkan hati..)

cikgu di lereng bukit

cikgu di atas pokok. hehe..


shooting star

A shooting star or falling star is the common name for the visible path of a meteoroid as it enters the atmosphere. A shooting star is also broken pieces of meteors that have become broken off in space.

source: encik wikipedia

shooting star = bintang jatuh

tak perlu rasanya terlalu dipuja
terjemahan diberi hanya serpihan saja
mungkin itu yang sepatut nilainya
tak ada apa yang sangat menguja

tahi bintang nama lain baginya
sisa pecahan si bintang angkasa
alaa..kira serdak2 la tu haa
kalo dikumpul2 balik pon bukan boleh bersinar2 lagi dah la

nasib baik jugak la sekali sekala saja
tak dak la bersepah merata-rata
buat semak dan serabut kepala
kecuali la kalo asalnya dr sepihan emas ka ada la gunanya

aku masih pegang janji aku
jadi sahabat kamu
tolak cerita dulu
bukak kisah baru

tolong lah jangan cabar sabar aku
syaitan iblis dah lama cucuk2 tikam kepala aku
hebat juga aku bersilat menepis semua itu
sebab tu aku masih membatu

ignorance is a bliss, it's true! =)

Monday, December 7, 2009

to through

If He brings you to it,
He will bring you through it.

Tuesday, December 1, 2009

Tuesday, October 27, 2009

Blue - Best In Me

From the moment I met you I just knew you'd be mine
You touched my hand
And I knew that this was gonna be our time
I don't ever wanna lose this feeling
I don't wanna spend a moment apart


'Cos you bring out the best in me, like no-one else can do
That's why I'm by your side, and that's why I love you

Every day that I'm here with you
I know that it feels right
And I've just got to be near you every day and every night
And you know that we belong together
It just had to be you and me

'Cos you bring out the best in me, like no-one else can do
That's why I'm by your side, and that's why I love you

And you know that we belong together, It just had to be you and me

'Cos you bring out the best in me, like no-one else can do
That's why I'm by your side
'Cos you bring out the best in me, like no-one else can do
That's why I'm by your side, and that's why I love you
'Cos you bring out the best in me, like no-one else can do
That's why I'm by your side, and that's why I love you


p.s:
thanks to my dear for this song. =)
it's been a while since the last time i listen to it.

Tuesday, October 20, 2009

teka-teki

ini tangan. (gumok tak?hihi..)
teka sapa punya..

muka tak boleh tunjuk.
bahaya.
nanti orang lari..eh..curik..hihi..
memang saya kedekut. so what..?
hahaha..

Monday, October 19, 2009

m.al.a.s

mau update. tapi malas.
nanti korang cakap x paham.
haha..alasan..mcm aku peduli.
yg pasti aku mmg malas.

Wednesday, October 14, 2009

kepada orang2 kuat

orang2 yang kuat hatinya

mereka
ada satu bahagian penting dalam hati
telah dipulangkan kepada pemiliknya
terlohong lopong
robek
tapi mereka tetap kuat

hebat
rasa kagum dalam diri aku
belum tentu aku mampu kuat seperti itu
nak tarik, nak tahan
pun belum tentu mampu
entah apa guna aku ada

dari hati yang dalam
aku sungguh2 berdoa
semoga kamu terus kuat
semoga perjalanan seterusnya lebih mudah dan bahagia
semoga kita tetap ada
jadi kawan sampai bila-bila

bertuah aku jumpa mereka
terima kasih Allah.

~~ maz yang cantik, faten, dewi, dodie & ija ~~

Wednesday, October 7, 2009

kita

kehadapan kamu yang di sana

tidaklah aku mahu menuduh segala macam fitnah yang berkemungkinan. kamu juga serumpun bangsa dengan aku. mungkin ini hanyalah ujian daripadaNya. beramai-ramai diambil olehNya. mungkinkah ada dalam fikiran kamu, Allah mahu kamu memandang semua ini dari sudut berbeza? bersyukur yang kamu masih bernyawa. lemahnya kita sebagai manusia. dalam satu hentakan kita terus tiada apa-apa. cukuplah kamu berbangga dengan segala harta dan ego di dunia ini. boleh saja kalau Dia mahu terus pegangkan bangunan-bangunan untuk terus kekal teguh di situ. itu kan kuasaNya. mudah sangat bagiNya. boleh saja Dia menghentak lagi 10 tahun supaya sekarang kamu mampu bersenang-senangan lagi. kita hanya sekelumit hamba, lemah lagi hina kalau dibanding denganNya.

kita masih terus ada. sudah sekian lama. sejak dibentukkan bumi ini lagi. kita saudara. bagus semangat juang budaya bangsa kamu itu. tepuk tangan dari satu dunia. tapi apa guna? teruskanlah bersemangat. tapi bukan angkat senjata dan angkat kepala besar itu. angkatkanlah segala macam alat mencari dan membina semula tempat kamu itu. angkatkanlah semangat mereka yang jatuh itu semula. angkatkanlah tangan kamu itu untuk berdoa kepadaNya demi kita. lebih bermakna dan berharga. masuk syurgakah dan tenangkah hati kamu dengan perjuangan bendera kamu itu?

bukan kami takut dan lemah sebab terus berdiam. sedangkan seorang hamba Allah pun yang sudah arwah itu pun mampu menggegarkan satu pulau. malas lah nak cakap kan kalau yang lain-lain bangkit beramai-ramai. memang kami perlu kamu. demi ekonomi bersama. tidak dapat dinafikan. teramat ramai kamu di sini. mungkin ramai yang ditindas, tapi kan terlalu ramai lagi yang hidup mewah dan bahagia di sini. fikirlah pakai iman.


kehadapan kamu di sini

syaitan banyak cucuk-cucuk kepala kita sekarang. jangan sampai terpedaya ok. tak apalah kalau ada bunyi-bunyi suara sumbang dari sana. kita jangan lah jadi macam mereka. Allah dah bagi banyak dah kat kita. kita jangan lah riak dan bangga sangat. mentang-mentang kita ok saja. itu kan adik, kakak dan abang kita juga. biarlah terpisah dengan secoet selat itu, tapi kita kongsi macam-macam. biarlah dia nak cakap apa pun. nanti sejuk lah tu. kan orang tengah sedih dan marah memang suka cakap bukan-bukan. biar orang buat jahat kat kita. kita jangan jadi macam mereka itu.

rezeki kita ini pun sedekah Dia pada kita. mungkin mereka punya, cuma diturunkan melalui kita. kita bagi lah balik kat pada yang haknya. ini masa mereka. masa kita tidak lah kita tahu bila dan macam mana pula. harap-harap tidaklah teruk. kalau pun bukan mereka yang tolong, mungkin ada Allah hantar yang lain tolong, mungkin lagi hebat dari apa kita sudah buat hari ini. kita buat baik pada orang jangan berkira. nanti Allah pun tak berkira pada kita. tengok muka di sekeliling kita; muka mama, muka abah, muka adik-adik, kakak, abang, suami, isteri tersayang, anak-anak yang comel terlompat riang depan kita, sahabat-sahabat yang selalu buat kita gelak tawa. mahu mereka selamat dan bahagia? kalau itu kita rasa. itu juga rasa mereka.

jangan terlalu cepat melatah. kita kan serumpun bangsa. kita makan nasi dan lauk rendang sama saja. cara masak lebih kurang saja. memang ada cacat cela sana sini. tapi kan ramai lagi yang cakap terima kasih. dalam hati mungkin beribu dia berdoa baik untuk kita. tidak perlulah kot diluahkan di depan kamera. dari hati itu kan lagi baik. kita juga sama. tolong lah dari hati. apa kamu dapat kalau terus sakit hati dan berdendam? ada rasa puas hati ka? ada rasa tenang diri? tidak mungkin ada. padamlah segala serkam dan api yang cuba membara. siramkanlah dengan bahagia. bantulah dari hati. rezeki kita ini pun Allah yang bagi, jom lah kongsi-kongsi. kalau tak mampu dengan harta, tolong lah doa.

kamu di sana atau di sini..
ini kita. bukan kamu atau kami.

kita.

=)

Justify Full

t.e.r.i.m.a k.a.s.i.h

terima kasih..

kerana dalam ribuan yang terkorban di padang sana
adik aku masih selamat dan boleh buat lawak di rumah

kerana dalam seribu kemungkinan yang lebih teruk
abang aku hanya hilang sikit saja jari kakinya
dan otaknya masih cacat macam dulu (hehe..)

kerana dalam keseorangan aku membesar
aku punyai sangat ramai sahabat yang masih sanggup bersamaku
walaupun macam mana keji dan setannya aku

kerana dalam tahunan menempuh perjuangan
adik aku kini segak bergaya dengan aset terbaru, keretanya

kerana aku ada seluruh keluarga
walaupun bicara sesedap rasa, hati tetap mulia, mereka terus setia ada

kerana aku ada dia
yang mahu teman aku smpai aku tua

kerana aku ada mereka
yang banyak tolong aku bangun dan terus berjalan semula
yang tak pernah berkira apa yang ada

kerana aku gembira aku melihat mereka gembira
mereka; keluarga dan kawan-kawan

kerana aku masih ada kekuatan
untuk terus sujud dan bersyukur padaMu

terima kasih.

Monday, October 5, 2009

hey ladies - rossa

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


*terngiang2 suara bangchik nyanyi lagu ni. xsedap!

dedicated to all my gurlfrens out there.

dear: no offense k..hehe..

roses are red?

Any body can love a rose,

but it takes a great deal to love a leaf.

Dont love some one who is beautiful,

but love the one who can make u r life beautiful.

*curik dari status fb rizqan.

Weblog Popular 1Malaysia

Denaihati ingin mencari Weblog Popular 1Malaysia dalam jutaan weblog di Malaysia. Hadiah yang ditawarkan adalah lumayan!

Kontes hebat ini disponsor oleh sponsor2 yang hebat juga:
SAUDACARE, ANISHA ONLINE MALL dan One Malaysia Blogshops (Directory Blogshop Malaysia)

Pilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
Saya suka http://puisitepijalan.blogspot.com/ kerana gaya penulisan beliau yang sangat unik dan menarik.

saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog ...
Saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog Precious

Jom join Weblog Popular 1Malaysia Tweet N Win.

Contest ini tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.

PTPTN Blacklist Link

yeaayy!! boleh p jalan2 makan angin kt luar negara.
hahaha..
ada hati tu..tapi la tau kan dpt hadiah mana2 ka..

nah! sila check nama korang kt sini.

http://http://eform.ptptn.gov.my:8080/blacklist/login.cfm

Thursday, October 1, 2009

if

If u r alone, I'll b ur shadow.
If u want to cry, I'll be ur shoulder.
If u want a hug, I'll be ur pillow.
If u need to be happy, I'll be ur smile.
But anytime u need a friend, I'll just be me.

*this is so sweet & touched. thanks pae. =)

Tuesday, September 29, 2009

tetap

aku mahu tetap
yang ada dalam hati
seperti tetapnya sepohon pokok yang besar
yang gagah dipegang tunjangnya
ribut taufan bukan cabaran

teguhlah imanku.

Saturday, September 26, 2009

chenta hati

chenta hati
mari main teka teka
sebab memang itu pun kerja minda
padahal tiada kaitan dia
suka lah anggap siapa siapa
suka hati engkau lah

ayat sangkut katanya puisi
padahal aku cuba jaga hati
kang cakap depan terus mati
oh chenta hati

ada ketika macam belasah saja
ada ketika rasa takut gila
kadang kadang fikir tak mau langsung pun ada
baru padan muka

chenta hati
bukan boleh jumpa kat pasar pagi
kat pasaraya hari-hari jauh sekali
tapi mungkin kat kenduri
yang pasti bukan semudah petik jari

ini soalnya hati
ini bukan tahap berbelah bagi lagi
ini sudah tahap hancur berkecai bersepah kat tepi
mungkin sebab dah ngeri

tabah, itu yang dicari
yang sanggup kutip dan cantum kembali
ini cerita sampai mati
oh chenta hati

p/s: macam pantun plak..hehe.

Friday, September 25, 2009

Lifehouse - You Belong To Me

see the pyramids around the Nile
watch the sunrise from a tropic isle
just remember darling all the while -
you belong to me

see the marketplace in old Angier
send me photographs and souvenirs
just remember when a dream appears -
you belong to me

and I'll be so alone without you
maybe you'll be lonesome too

fly the ocean in a silver plane
see the jungle when it's wet with rain
just remember till you're home again -
you belong to me

oh I'll be so alone without you
maybe you'll be lonesome too

fly the ocean in a silver plane
see the jungle when it's wet with rain
just remember till you're home again -
you belong to me


weeeeheee...hehehehe.. tenkiu!

Thursday, September 24, 2009

the day they become as one


With all my heart, i said my grateful to Allah n a big big congratulationss to a man that i called bestest friend n greatest brother 4 his big day becoming a husband. The kindness, the care, the help, the sacrifice, the joy moments, the thingss that u'd taught could only be repay by HIM. This is one of it.

Congratulations to Mohamad Hafiz n Nurul 'Asyikin.

p/s: tgh tggu pic dr nurin utk dicuri n ditempek di sini.hehe..cpt la gumok! trhegeh2..

*updated with pic.*

Sunday, September 20, 2009

maaf

sayu
entah jumpa lagi yang sebulan itu
tahun ni banyak aku ke laut
rugi

aku tak mau rugi lagi
hari ni
aku memaafkan
aku pohon dimaafkan
semoga sungguh lenyap dalam hati
segala rasa yang tercalar itu

aku,
nasrah
memohon semoga diampunkan segala salah dan silap ku
paling banyak dosa kata aku rasa
ampun ya..

~ salam aidilfitri ~

Tuesday, September 15, 2009

hina itu aku

Ya Allah,
untuk mengatakan cinta, aku takut berdusta.
Untuk mengatakan tidak, aku takut derhaka.
Aku hanya insan hina, yang sedang jatuh bangun di jalan berliku menuju-Mu.
Bantulah aku, kesihanilah aku, sayangilah aku…
Jangan KAU pinggirkan aku wahai Rahman, wahai Rahim.

sumber: genta rasa

Monday, September 14, 2009

t.i.d.u.r

tidurlah mata
esok hari masih ada
banyak lagi perjuangan di depan sana

tidurlah hati
tahan diri
hanya sedikit sakit ini

tidurlah minda
inikan untuk kebaikan semua
bukan untuk selamanya

=((
tidur ja laaa!!!
kang sakit kepala pulaakkk!!

Sunday, September 13, 2009

kata

aku mahu kasih
aku mahu cinta
aku mahu tenang
aku mahu bahagia

aku mahu aku jadi aku
aku mahu kamu jadi kamu
aku mahu jadi lebih baik
aku mahu kamu juga begitu

aku mahu kamu bawa aku tuju Dia
aku mahu jalan sama-sama
aku mahu kamu depan aku sisi bukan belakang
aku mahu ini jalan cerita kita

aku mahu rasa bukan kata
aku mahu usaha bukan janji sahaja
aku mahu lengkap bukan sempurna
aku mahu nyata bukan kabur semata

ya, aku banyak pinta.
ya, aku mengada.
ya, aku dah cuba.
ya, aku masih ada.

masih mahu angkat aku bangun?
masih mahu langkah sama-sama?

kita tetap milikNya.
usaha.
tapi tetap dalam kuasa Kun Fayakun Nya.
aku redha.

bismillahirahmanirrahim.

aku cikgu


sungguh, amanah itu sangat berat
macam tak tertanggung rasa

aku bahagia di samping mereka
gelak gumbira (tepuk tangan sama-sama)
riuh rendah
hingar bingar aku mahu ke pasar
(aiiceeh..tiba2 masuk poem ada apa dengan cinta plak..ekeke)

aku gelabah
setiap kali kaki melangkah ke dalam ruang ilmu itu
boleh kah
dengar kah
faham kah
betul kah

layakkah restu aku dipohon
layakkah tangan aku dikucup

tapi
aku sudah kasih
aku sudah rindu
aku sudah cinta

ini aku. aku cikgu.

permaidani itu

di situ aku berdiri
di situ aku sujud
di situ aku bersimpuh
tunduk mengadap
tekun menghafal
cuba memahami
dalam mengenangi

suatu ketika
dalam kepayahan
dalam celahan ruangan yang sedikit
aku mencuri tenaga yang sisa untuk Dia

di suatu ketika itu juga
dalam kekalutan hari-hari yang berbeza normanya
aku pinta yang ku yakini lebih baik untuk ku bersamaNya
hati yang hilang gundahnya,
lebih kuat hadapi dugaanNya,
terisi ruang kosongnya.
cerita hari yang lebih biasa, lebih sumber ibadahnya.

aku sudah punya malam yang tenang untuk Dia
aku punya hari yang lebih baik daripada yang ku pinta
aku ada tenang itu, kuat itu.

aku punya terlalu banyak sebab untuk aku berterima kasih.

namun terlalu sedikit pula, aku tadah di atas permaidani ini.
doa;
mohon rayu pertolongan.
sujud syukur ketenangan.

Puasa Yang Terlebih Makan

Alasan buka puasa bersama-sama seem to be a good one!
Bulan puasa sebulan ja kan..bukan senang nak dapat gather ramai2 after study ni.
Suma org dah ada commitment masing2..
My dearest friends, i AM so proud of all you guys..
with who you are, where you are now ~~

haha..aku masih ingat di kala time2 "GO DM! GO Mapley! GO PM!"
i miss the good old days.

Tahun ni agak terkilan..tak sempat nk gather bukak puasa ngn Asmarians like the previous years. Hopefully, we will meet up n gather this raya!

But this year also, i joined a new bunch of great friends.



5th Aricha at Seoul Garden Plaza Pantai



Makan-makan Orang Kaya kat KLGCC with this crazee fellas n Juani's family.



Malu-malu kucing with MMU peeps at Restoran Tasik Shah Alam


Tuesday, September 8, 2009

ingat janji kita



Sesungguhnya solatku, ibadahku, Hidupku dan matiku kerana Allah
Tuhan seluruh semesta alam.

Janji yang kita perbaharui sekurang-kurangnya 5 kali setiap hari di dalam doa iftitah semasa solat. Tapi sejauh mana sebenarnya kita dah tunaikan janji itu?


Saturday, September 5, 2009

Tanda-tanda Taubat Diterima ALLAH


www.iluvislam.com

Seorang ahli hikmah ditanya mengenai taubat. Bagaimanakah kita hendak mengetahui taubat kita telah diterima Allah atau tidak? Maka jawabnya, ini adalah urusan Allah,kita tidak berupaya menentukannya,...tetapi kita boleh melihat pada tanda-tandanya iaitu:

1. Bagi hamba-hamba yang bertaubat itu bila dia merasakan di dalam dirinya masih ada dosa-dosa yang masih belum terhakis.

2. Hatinya lebih tenteram dan suka mendekati orang-orang yang solih daripada mendekati mereka-mereka yang fasik.

3. Bila dia merasakan di dalam dirinya telah hilang perasaan gembira, sebaliknya sentiasa datang perasaan sedih kerana takutkan azab Allah.

4. Bila dia melihat pada dirinya yang sentiasa sibuk dengan menunaikan kewajipan terhadap Allah sebaliknya sedikit pun dia tidak sibuk meguruskan rezekinya yang telah dijamin oleh Allah.

5. Sungguhpun sedikit rezeki yang dia dapat di dunia ini namun ia tetap melihatnya banyak, tetapi walaupun banyak amalan untuk akhirat yang telah dikerjakannya namun ia tetap merasa sedikit.

6. Bila dia melihat pada dirinya yang sentiasa menjaga lidah dan ucapannya, sering bertafakur dan selalu berada di dalam keadaan sedih dan menyesal.

separuh

sudah separuh
kali ini macam surut
entah mana pergi ke laut yang sepatut
sungguh lah membazir tahan perut
harap harap ada la sedikit yang tersedut

cuba lagi..
huhu..

ceritakan kisah itu

meluah apa yang rasa
mengikat apa yang kata
menunai apa yang janji

keluar sampai lega
tapi simpan sampai seksa
semua kerana mahu menjaga

aku ada
aku dengar
aku pegang
sebab aku tak mampu tolong.

untuk aku?
kamu ada?

Thursday, August 27, 2009

nightmare

taktau kenapa takut semacam.
padahal takdak la kuar muka antu muka buruk pun.
bulan puasa lak tu.
lagipun aku ni bukan la jenis yang penakut piang.
dari kecik2 dah biasa kena tinggal sorang2 ni.

mungkin..
untuk aku rasa dia ada kot.
lalalala~~
=D

Wednesday, August 26, 2009

1 Malaysia


patriotik sungguh tajuk entri aku. sempena bulan kelahiran aku..eh bukan. bulan kemerdekaan.
tapi entri tiada kaitan pun. aku ingin mengingatkan diri sejarah kejadian baru-baru ini dan penghargaan buat staff hospital. sapa kata staff hospital x bagus memang salah.

aku telah selamat dikejarkan ke bahagian kecemasan di hospital sultanah bahiyah yang besaq, indah nan canggih baru2 ini. kejadian berlaku pada hari pertama puasa. disambut dengan jayanya dengan wheelchair, gara2 aku tumbang di depan kaunter. sungguh cekap staff hospital itu menyambutku. seb baik sempat. kalo tak, memang lantai ja la yang sambut masa tu. bravo..bravo..!!

pastu aku yang seharian menjadi pengunjung setia toilet dek cirbir dan muntah yang terlalu amat banyak kali (cikgu BM mesti marah aku ni).. terus mencari toilet terdekat semasa menunggu giliran. keadaan aku yang macam kritikal dan nazak tu (cewahh..pandai aku tambah perisa cerita) eh..tapi mmg kritikal la hinggakan terpaksa cutting the line. pastu terus ditolak ke wad kecemasan. dia cucok tang sana, dia cucok tang sini.. sakit dowh. tapi mendengar betapa lemah lembut doc dan nurse memujuk aku setiap nak buat check up..sejuk hati. eh? bukan misi org kata garang ka? xdak pon. suma baik2 ja.

tetapi....
walaupun suara lunak memujuk..sakit tau kena cucok2 tuuu!!! body tempreture : 38.8..low blood pressure..very dehydrated.. pastu kena on drip 2 botol. kena masuk ubat kt tangan, kt bo**ot dan kat mulut. pastu pengsan. sedar2 aku cari toilet lagi. huahuahua.. kol 3 pagi doc release balik umah. sambung pegi jamban kat umah plak selama 4 hari lagi. muntah je dah berenti. asik melepek ja aku. sambil pujuk diri...takpe2..sakit tu menghapuskan dosa2 kecil. Allah nak clearkan dosa2 kecil awal2 puasa ni..takpe2.. sabar2.

sebelum puasa baru ja berjaya menambahkan berat. dah sakit. makan sikit pon tak lalu. paksa makan ja untuk lapik perut. sikit ja. janji makan. hari ni 1st time aku habiskan sepinggan nasi.. sebelum ni orang kata aku bela jin, makan banyak tapi x gemok. hehe..ni aa jin dah kuar kot. kena ikat masa bulan ramadhan. alhamdulillah.. dah getting much better. hari2 merenget macam budak2. haha..layan je la eh.

kan aku cakap..entri xdak kaitan dengan 1 malaysia pun. ekeke..
sekian.

Friday, August 21, 2009

suratan atau kebetulan

originally titled as Dugaan vs Sign

mungkin ada kaitan dengan entry blog q&a ni
cuma yang entry tu hanya berkaitan dengan kahwin.
aku cuba sampaikan generally about life.

aku quote ni daripada blog qistin
"i always believe that there is no such thing as coincidence. everything that has happened, is happening and will happen is God's willing. it's the manifestation to show that HE exist and doing his job at the precisely unquestionable moment."

when comes to things yang kita suka..
kita akan cakap, this is the sign! (dengan hati gembiranya..)

when comes to things yang kita harap tapi tak dapat..
kita akan cakap, ini hanya dugaan.. (dengan penuh harapan, things will turn better soon)

bagus lah kalo positive thinking camni.
tapi, Allah tak jadikan sesuatu tu saja2.

camna nk tau menda tu jadi as a sign or dugaan?

start look for the sign.
kadang2 sign tu depan mata, kita yg takmau tengok.
just because it doesn't fit apa yang kita nak.

memang Allah bagi akal kepada manusia untuk berfikir.
tapi jangan lupa,
Allah juga bagi manusia hati untuk menilai..in a different way.
ada perkara kita hanya perlu akal untuk membuat keputusan.
ada perkara kita perlu dengar kata hati untuk membuat keputusan.
most of the time, kita perlu dua2.

kenapa Allah bagi aku sakit hari ni?? kenapa bukan esok??
mungkin kalau sakit esok, hari ini kita ada terbuat dosa besar..
dah sakit hari ni, xlarat, xdak la nk buat dosa tu.

kenapa tak cakap awal2?
mungkin kalau kita tau sesuatu tu lebih awal,
kita x buat keputusan betul2 pon. lebih byk alasan mungkin akan diberikan.
walaupun kita rasa lagi susah bila tau sesuatu lebih lambat..
tapi lebih hebat kesannya..
mungkin pada saat dan ketika itu, kita lebih bersedia utk menerima kenyataan itu.

again..
read this
http://celebratedlife.blogspot.com/2009/01/reading-road-signs.html

the best way : ask Allah.
isitikharah.

5-MINUTE MANAGEMENT COURSE, UNCLASSIFIED

Got it from a friend

Lesson 1:

A man is getting into the shower just as his wife is finishing up her shower, when the doorbell rings.
The wife quickly wraps herself in a towel and runs downstairs.
When she opens the door, there stands Bob, the next-door neighbour.
Before she says a word, Bob says, 'I'll give you $800 to drop that towel.'
After thinking for a moment, the woman drops her towel and stands naked in front of Bob, after a few seconds, Bob hands her $800 and leaves.
The woman wraps back up in the towel and goes back upstairs.
When she gets to the bathroom, her husband asks, 'Who was that?'
'It was Bob the next door neighbour,' she replies.
'Great,' the husband says, 'did he say anything about the $800 he owes me?'

Moral of the story:
If you share critical information pertaining to credit and risk with your shareholders in time, you may be in a position to prevent avoidable exposure.



Lesson 2:

A priest offered a Nun a lift.
She got in and crossed her legs, forcing her gown to reveal a leg.
The priest nearly had an accident.
After controlling the car, he stealthily slid his hand up her leg.
The nun said, 'Father, remember Psalm 129?'
The priest removed his hand. But, changing gears, he let his hand slide up her leg again.
The nun once again said, 'Father, remember Psalm 129?'
The priest apologized 'Sorry sister but the flesh is weak.'
Arriving at the convent, the nun sighed heavily and went on her way.
On his arrival at the church, the priest rushed to look up Psalm 129. It said, 'Go forth and seek, further up, you will find glory.'

Moral of the story:
If you are not well informed in your job, you might miss a great opportunity.



Lesson 3:

A sales rep, an administration clerk, and the manager are walking to lunch when they find an antique oil lamp.
They rub it and a Genie comes out.
The Genie says, 'I'll give each of you just one wish.'
'Me first! Me first!' says the admin clerk. 'I want to be in the Bahamas , driving a speedboat, without a care in the world.'
Puff! She's gone.
'Me next! Me next!' says the sales rep. 'I want to be in Hawaii , relaxing on the beach with my personal masseuse, an endless supply of Pina Coladas and the love of my life.'
Puff! He's gone.
'OK, you're up,' the Genie says to the manager.
The manager says, 'I want those two back in the office after lunch.'

Moral of the story:
Always let your boss have the first say.



Lesson 4

An eagle was sitting on a tree resting, doing nothing.
A small rabbit saw the eagle and asked him, 'Can I also sit like you and do nothing?'
The eagle answered: 'Sure, why not.'
So, the rabbit sat on the ground below the eagle and rested. All of a sudden, a fox appeared, jumped on the rabbit and ate it.

Moral of the story:
To be sitting and doing nothing, you must be sitting very, very high up.



Lesson 5

A turkey was chatting with a bull.
'I would love to be able to get to the top of that tree' sighed the turkey, 'but I haven't got the energy.'
'Well, why don't you nibble on some of my droppings?' replied the bull. They're packed with nutrients.'
The turkey pecked at a lump of dung, and found it actually gave him enough strength to reach the lowest branch of the tree.
The next day, after eating some more dung, he reached the second branch.
Finally after a fourth night, the turkey was proudly perched at the top of the tree.
He was promptly spotted by a farmer, who shot him out of the tree.

Moral of the story:
Bull Shit might get you to the top, but it won't keep you there..



Lesson 6

A little bird was flying south for the winter. It was so cold the bird froze and fell to the ground into a large field.
While he was lying there, a cow came by and dropped some dung on him.
As the frozen bird lay there in the pile of cow dung, he began to realize how warm he was.
The dung was actually thawing him out!
He lay there all warm and happy, and soon began to sing for joy.
A passing cat heard the bird singing and came to investigate.
Following the sound, the cat discovered the bird under the pile of cow dung, and promptly dug him out and ate him.

Morals of the story:
(1) Not everyone who shits on you is your enemy.

(2) Not everyone who gets you out of shit is your friend.

(3) And when you're in deep shit, it's best to keep your mouth shut!





THUS ENDS THE FIVE-MINUTE MANAGEMENT COURSE

Wednesday, August 19, 2009

ketuk

dulu
terlupa.
tapi selalu kena pimpin.
diri sendiri kalau biar, babas.

dulu
kena ketuk.
terkapai cari jalan balik.
lemah bukan gemalai, tapi longlai.

dulu
jumpa jalan, tak pasti.
tapi kuat.
jadi keras, sampai salah.

tak paham sudah,
aku pun tak paham.

Tuesday, August 18, 2009

alunan

ramadhan dah sangat dekat.
rindu sangat.
taktau kenapa..
satu perasaan yang sangat berbeza bila bulan ramadhan.
mungkin orang yang jahil mcm aku ni..
rasa lain macam ja..

macam mana la rasanya org2 yang baik2..alim2..
hati mulia suma tu kan..
mesti macam bahagia..indah semacam ja kan..

aku baru hafal maksud surah al-fatihah.
dari sejak kecik sampai sekarang aku baca, aku hafal ja bacaannya.
tapi hanya selepas aku jatuh tergolek2..
di kala aku mencari balik ketenangan yang sepatutnya..
baru aku nak terhegeh2 nk hafal maksud surah al-fatihah.
indah. perfect.

aku ingat lagi..
masa tu aku dekat surau tingkat 19 IBM.
solat jemaah. tak ingat waktu apa. maghrib tak silap.
yang paling aku ingat..alunan suara imam membaca surah al-fatihah.
menusuk ke jiwa.
aku tatau kenapa hati aku cair..
sampai nak nangis..
serius aku ingat lagi perasaan tu.
sedap sangat.
tapi sampai hari ni aku tatau sapa yang jadi imam masa tu.

selain tu..sebelum tu ada juga seorang hamba Allah, sahabat aku tu pun sedap sangat masa dia baca ketika dia mengimamkan solat. aku dengar ja masa tu. x join jemaah.
kat madinah & makkah..mmg perasaan yang sangat2 lain. tambah2 bila diri yang hina, kecil ini mengadap kaabah. hmm...rindunya perasaan tu.

Syeikh Saad Said Al-Ghamidi is my favourite Al-Quran reciter.
setiap kali dengar dia baca, menusuk ke jiwa raga.

hmm...
dengar. dah rasa sampai dalam.
baca. ikut ombak pasang surut.
amal. hmm..tah ke laut aku ni...huhu

Friday, August 14, 2009

Tips For Better Life

1. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.

2. Sit in silence for at least 10 minutes each day.

3. Sleep for 7 hours.

4. Live with the 3 E’s — Energy, Enthusiasm, and Empathy.

5. Play more games.

6. Read more books than you did the previous year.

7. Make time to practice meditation, yoga, and prayer. They provide us with daily fuel for our busy lives.

8. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.

9. Dream more while you are awake.

10. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.

11. Drink plenty of water.

12. Try to make at least three people smile each day.

13. Don’t waste your precious energy on gossip.

14. Forget issues of the past. Don’t remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.

15. Don’t have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.

16. Realise that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.

17. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.

18. Smile and laugh more.

19. Life is too short to waste time hating anyone. Don’t hate others.

20. Don’t take yourself so seriously. No one else does.

21. You don’t have to win every argument. Agree to disagree.

22. Make peace with your past so it won’t spoil the present.

23. Don’t compare your life to others’. You have no idea what their journey is all about. Don’t compare your partner with others.

24. No one is in charge of your happiness except you.

25. Forgive everyone for everything.

26. What other people think of you is none of your business.

27. GOD heals everything.

28. However good or bad a situation is, it will change.

29. Your job won’t take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in touch.

30. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.

31. Envy is a waste of time. You already have all you need.

32. The best is yet to come.

33. No matter how you feel, get up, dress up and show up.

34. Do the right thing!

35. Call your family often.

36. Your inner most is always happy. So be happy.

37. Each day give something good to others.

38. Don’t over do. Keep your limits.

39. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.

40. Don’t be more calculative in your life for all things.


**artikel ini dikidnap dari pravsworld **

Monday, August 10, 2009

killing

curiousity can kill
i am killing someone now
hahaha...

Saturday, August 8, 2009

Berilah Kemaafan Itu

from : genta rasa

Berilah kemaafan itu
Lepaskan segala belenggu
Tanpa berpaling lagi
Pada dendam dan amarah diri

Berilah senyuman itu
Ikatkan dengan doa yang suci
Pada salam yang terhulur
Pasti jiwamu kan terhibur

Berilah hati itu
Bebaskan segala yang terbuku
Tanpa diguris duka
Pastikan dia bahagia

Berilah apa yang dipinta
Dengan apa yang kau ada
Pasti Tuhan menilainya
Diberi kelapangan jiwa!

episod : repost

kalau terus dilihat pada yang kurang,
tiada apa untuk kita.
kalau terus dipandang pada yang ada,
kita mungkin hampir sempurna.

ini episod kehidupan
tanpa siaran ulangan
sakit dan hina itu nyata
bahagia dan suka itu ada
ikhlas itu rahsiaNya

sabar itu separuh,
pelengkapnya adalah syukur.

hidup ini hanya temporarily basis.
yg indah itu hanya sementara
yang gundah itu juga.

maaf dunia,
manusia berubah
aku sebahagian daripadanya.
kamu juga, dia juga, mereka juga.
tak guna terus berbangga
hati kita milikNya.

mode bulan mengambang

mungkin tak satu cara
mungkin tak satu rasa
tapi tetap ada

yang tak dalam mana
yang tak faham juga
tapi terus setia

jalan kisah beriya
jalan kasih indah belaka
tapi hilang juga

kata gundah tak terjaga
kata sedih tak bahagia
tapi tinggal juga

Wednesday, August 5, 2009

fake

what if you are being so happy
but the reason of that is kinda wrong

what if you should be so happy
but you are actually doubt about that

what if you have to do the things that supposed to
but it against with the things that you wanted to

what if you are trying hard to please others
but you are actually being unfair to them

what if you just about to think about those things
but others already had a thought about those to you.

p/s: org ckp 'kalau kalau' ni tak baik..heh.

Monday, August 3, 2009

it was a beautiful day


i am so lucky.
gifted with all the bless and love from everyone.. rasa sgt disayangi.
wwuuhhuuu...one year older, alot more wiser hopefully..

Thanks Allah for all the great things happened to me, my family n my friends.

good health of my mama abah. (ok, aku homesick! huhuhu..)

weddings..weddings..weddings.. of those good frens.
(byk sgt..ok, jgn tanya aku bila..)

engagement.
(kwn baik aku sorg ni syok sgt tunang smpai tak wish aku thn ni..haha)

babies.
(ni pon dh meriah thp hari raya..ramai yg dh tmbah ahli keluarga..)

sharing the bday with my 'coolest' brother on earth.
(serious aku tak tipu dia 'coolest'..tapi aku still tunggu hadiah drp dia..)
also sharing with my bestfren yg tgh kaya raya..yeaay! , cousin n aunty.

dinner treat by my 'ganteng' brother.
(dia yg ngaku..aku terpaksa mengaku, kang kena basuh pinggan kt dapur plak)
also by angah, nurin & apit.. lalala.. i wish everyday is my birthday.. *wink*

cake above sponsored by baba. (adik2ku..jgn jeles terhadap anak kesayangan ni ye..hehe)

wishes..wishes..wishes..
(aku keterharuan sbb ramai yg ingat..i dun expect that many of wishes..suwit sgt..ehehe)

good news of everything.
..new job.
..new achievement.
..new status.

Thursday, July 30, 2009

the truth is out there

a great secret has been revealed.
=)

it's about relationship

relationship..
is not just about feeling..
but also decision.

Wednesday, July 29, 2009

repost

Turn the Pages

You cannot finish the book of life,
without closing it’s chapters.

If you want to go on…
then you have to leave the past as you turn the pages.

prasworld.com

1st post: 18 nov 2008

malas

jauhkan lah aku dari sikap malas ni..
hiisshh..
malas tu berdosa.

Thursday, July 23, 2009

teacher thingy 3

Guru..

dalam ajarnya ada harapan
dalam tegurnya ada doa
dalam marahnya ada sayang
dalam tawanya ada mesra
dalam diam ada kebijaksanaan
dalam tangannya kita terbina
berbahagialah menjadi guru
dengan luhur mengajar tulis baca

terima kasih cikgu...


Sumber : Mingguan Wanita

kisah dalam hutan


pic: creditted to jasmin.

assalamualaikum

selamat sejahtera ke atas kamu..

sejauh mana salam tu bermakna kepada kita yg mengucapkannya?
ramai yg prefer say hi or hello..morning etc etc.
mungkin lg mesra atau cool.
kalau bg salam tu kan macam alim2 gitu..
kan kan..hehe

salam tu kan doa..
ikhlas kah kita mendoakan seseorang tu ketika itu.
aku pandang tinggi terhadap satu salam itu.
bukan senang org nk mendoakan kesejahteraan kita.
ya kan?

apa kata..
kita ubah persepsi terhadap salam tu.
ketika melafazkannya..
ketika menjawabnya..
doa.

assalamualaikum cikgu!!
aku akan bersungguh menjawab balik salam tu..walopon 80 juta kali sehari.
sebab dulu2 aku tension betul kalo aku bg salam,
cikgu2 jwb dalam hati je ni..(kalau betul dia jwb la)
tapi..murid2 kesayangan aku ni..bleh plak ada yg hai hai..yo yo je ngn aku..
hampeh betul..hehe.
tapi sekurang2nya diorg tegur gak kan.

rethink.redo.

Wednesday, July 22, 2009

glory glory man united

al kisah...

alkisah kancil datang beramai2 mengadap sultan mansur shhaahh..
toooyiiibbb..

alkisah mama ku tersayang telefon ku pada suatu hari..
tanya aku kat mana.. ada kt stadium ke..
sbb hari tu man united lawan malaysia.
memandangkan aku ni MU fan..so mama aku budget aku g stadium la.
mmg tak aaa...

dah la aku takleh p stadium..
pastu tv pon xde astro.. mmg hampeh betul.

tapi yg paling cumel ialah mama aku belagak dia tgk bola..
malam tu siap telefon balik.

aku : abah tgk dak bola kat tv..?

mama : mama pun tgk ( nada belagak gila..sabo je la)

aku : best ka ma? (tanya je..walopon aku rasa mama aku bukan reti tgk bola pon)

mama : huiihhh..best aaa... depa main pulun habih.. (bersungguh bercerita)

aku : (tak tahan nk bahan..ekeke) eellleeehhh...macam reti tgk bola ja..hahahaha

mama : hahahahaha.. mmg syok la.. (ayat kaver)

aku : sapa menang? berapa gol?

mama : 3-2. menceste menang. last minute owen skor.

aku : wahahahahaha.. (mmg aku gelak gile..jahat kan aku..) fuiiiyooooo.......!!!!!! mama siap tau nama owen tuuuuu... (padahal mama aku tak penah peduli pon bola sblm ni)

mama : hahahahahahaha... (pastu mama aku takleh berenti gelak..as usual.)

conversation seterusnya tak ingat dh..tp xde kaitan..

oh mama ku tengok bola..ekeke..
alahaai..

Monday, July 20, 2009

i'm still here

i always feel the care
i always feel the love
and i never have any intention of losing it

i'm still here
and i know you're there
i will never leave you
but i always bring you along with me

there's time we shared
there's momment we cuddled
nothing can replace that

only this time,
i really hope we can expand the circle a bit.

p/s: weeii...aku ada la. xpi mana2. sila jgn sangap. hehe..

Saturday, July 18, 2009

piko piko pong pong

i took one step back
and looked from a different view
how things are actually so nice..
how you adore me so much..
how you look at me so high..

it is not you're trying to compete with me
it is not becoz you want to step over me
you are just trying hard to be like me
you want to be me..

oh i am so sorry
to have all the negative issues of you
you love everything about me
you tried hard to be close and get to know every single thing about me
eventhough you saved all the words by not communicate with me
but i always know what you're trying to do

thank you so much
for loving things n ppls that i loved
for being so loyal to visit my blog everyday
for checking all my comments
for adoring me..

it's just so sweet, seriously.
without any hesitation, i will surely
appoint you as the president fans club if i have one.
hahaha..
you are - SHE.
she is whom i called langau last time, sorry for that.

Tuesday, July 14, 2009

maybe...

from my dearest fren - qistin
thank you weih!

Maybe . . .
We were supposed to meet the wrong people
before meeting the right one
so that, when we finally meet the right person,
we will know how to be grateful for that gift.

Maybe . . .
It is true that we don't know what we have until we lose it,
but it is also true that we don't know what we have been missing
until it arrives.

Maybe . . .
The brightest future will always be based on a forgotten past;
after all, you can't go on successfully in life
until you let go of your past mistakes, failures and heartaches.

Maybe . . .
You should hope for enough happiness to make you sweet,
enough trials to make you strong,
enough sorrow to keep you human,
and enough hope to make you happy.

Maybe . . .
the happiest of people don't necessarily have the best of everything;
they just make the most of everything that comes along their way.

Maybe . . .
the best kind of friend is the kind
you can sit on a porch and swing with,
never say a word, and then walk away
feeling like it was the best conversation you've ever had.

Maybe . . .
happiness waits for all those who cry,
all those who hurt,all those who have searched,
and all those who have tried,
for only they can appreciate the importance of all the people
who have touched their lives.

Maybe . .
you should do something nice for someone every single day,
even if it is simply to leave them alone.

Maybe . . .
there are moments in life when you miss someone
-- a parent, a spouse, a friend, a child
so much that you just want to pick them from your dreams
and hug them for real,
so that once they are around you appreciate them more.

Maybe . . .
giving someone all your love is never an assurance that they will love you back.
Don't expect love in return; just wait for it to grow in their heart;
but, if it doesn't, be content that it grew in yours.

Maybe . . .
you should dream what you want to dream;
go where you want to go, be what you want to be,
because you have only one life
and one chance to do all the things you dream of,
and want to do.

Life is only traveled ONCE, Today’s MOMENT becomes TOMORROW’s MEMORY.

Enjoy every moment, good or bad, because the GIFT of LIFE is LIFE itself...

t.h.a.n.k.y.o.u

...

Saturday, July 11, 2009

sengih

buka mata - sengih dulu.

tutup mata - sengih dulu.

sekian.ekekeke..
(mesti ada yg nk sekeh aku buat entry camni.)

Friday, July 10, 2009

masalah tatabahasa dan maksud

apa bezanya..

rasa bertenang dgn
rasa tenang??

Wednesday, July 8, 2009

Are you blessed?


If you woke up this morning with more health than illness……….you are more blessed than the million who will not survive this week.

If you have never experienced the danger of battle, the loneliness of imprisonment, the agony of torture, or the pangs of starvation…….you are ahead of 500 million people in the world.

If you have food in the refrigerator, clothes on your back, a roof overhead and a place to sleep…you are richer than 75% of this world.

If you have money in the bank, in your wallet, and spare change in a dish someplace……. you are among the top 8% of the world’s wealthy.

If your parents are still alive and still married……..you are very rare, even in the United States .

If you hold up your head with a smile on your face and are truly thankful…..you are blessed because the majority can, but most do not.

If you prayed yesterday and today……..you are in the minority because you believe God does hear and answer prayers.

If you can read now, you are more blessed than over two billion people in the world that cannot read at all.

If you are still regretting over anything today, make yourself understand that you are blessed more than many people around you.

Try cheering them up in some few, you will be satisfied more with your life. Bless you.

Tuesday, July 7, 2009

sawah bendang


ada byk menda nk cite. tp x smpat nk mengarang. padahal mls. smentara tu, layan je lah gamba2 ni.. ni pak nakan (cousin mak aku) aku kawin..aku yg sibuk2 bergamba. hehehe..biasa la.

gaya titanic di sawah bendang

aku anak kedah - negeri jelapang padi..yeaay!


ada gaya photographer tak?


baby doll - Ai Fariha


pose feveret


ala-ala model..lps makan ice cream..

Friday, June 26, 2009

nisbah

kenapa perlu dirisaukan yang satu
kalau ada 10 lagi yang masih baik
kenapa perlu jatuh sebabkan yang satu
kalau ada 10 lagi yang masih gagah di belakang

tapi..
kalau tak dapat 10 satu pon dah cukup baik

jangan lah tamak

memang kita nak maju, malah lebih maju daripada org lain
tapi kadang2 kita kena juga ambil satu langkah ke belakang
dan lihat dari sudut berbeza
supaya kita boleh berada di depan dgn hebatnya tanpa sia-sia

Tuesday, June 23, 2009

di mana kamu?

...

wash away

ada satu rasa dalam hati
rasa yang pastinya tidak menenangkan
bukan mudah menyahrasa ini
bukan senang menjentiknya keluar

aku tak suka hinggapan ini
sangat merimaskan
sungguh org kata syurga dunia adalah ketenangan hati
tolong lah aku Yang Maha Kuasa
layakkan diri ku menikmatinya

mungkinkah Kau rindu padaku
demi menarikku kembali kepada Mu
janganlah Kau biarkan aku alpa di kala kebahagiaanku
janganlah Kau biarkan aku hanyut di kala kekalutan hati ku

aku sedar
semua ini hanya pinjaman dari Mu
sungguh, aku benar-benar berserah pada Mu
demi yang terbaik untuk diri ku, dia, mereka semua..

Monday, June 22, 2009

may i have the correct answer pls

mengcangkul ke
mencangkul ke
menyangkul???

aku sgt blur.
3 org bg jwpn lain2..
biar betul.

another start

=)

today..
practically, i am a teacher.
amanah besar tu..pergh..cuak!
semoga segalanya dipermudahkan.
amin..

***************************************************************
=(

semalam..
aku dpt tau satu cerita yang agak menyakitkan hati.
daripada aku tak menyampah..aku jadi sgt menyampah.
sebelum ni dh banyak kali sgt aku pujuk diri aku..pikir positif pasal ko.
tapi kali ni mmg dah too much.
sorang keji..busuk hati..selfish..
sorang buduh..sengal..bengap..buta hati..


utk kali ke brp tah..
aku sgt bengang dgn org hipokrit.
pelis la jgn nak menjatuhkan standard pandangan org
terhadap orang2 yg mcm ko tapi mereka sebenarnya ikhlas.
kau cukup bijak aku rasa utk pikir lebih dalam.


ya Allah..
tolong lah jauhkan perasaan ini dari hati ku.
semoga kami semua diberikan petunjuk dan hidayah Mu..
termasuk mereka.

11 Jenis Manusia Didoa Malaikat

1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: "Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci."

2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:

"Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: 'Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.'"

3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan."

4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah:

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf."

5. Kalangan malaikat mengucapkan 'amin' ketika seorang imam selesai membaca Al-Fatihah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:

"Jika seorang imam membaca...(ayat terakhir al-Fatihah sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu 'aamiin' kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu."

6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.


Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat."

7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.


Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:

"Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal. "Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: "Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?" Mereka menjawab: 'Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.' "

8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata 'aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.'"

9. Orang yang membelanjakan harta (infak).


Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: 'Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak...'"

10. Orang yang sedang makan sahur.


Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:

"Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur."

11. Orang yang sedang melawat orang sakit.


Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh."

p/s: Semoga kita tergolong dalam golongan yang didoakan oleh malaikat.Insyaallah.

Sumber: www.iluvislam.com

Saturday, June 20, 2009

along the way

i thought i've been through alot
but i met someone that who had a tougher one
i think God sent that person to me
so i would be grateful

i thought it's really over
but there's someone who came and offered help
i think it just a sign
so i won't give up and believe there's hope

Thursday, June 11, 2009

Wednesday, June 10, 2009

i 'write' it down

blogging.

i write down about anything..but not everything.

ada untuk kawan-kawan.
ada untuk kenangan.
ada untuk teguran.
ada untuk nasihat.
ada untuk sound org tak paham bahasa (tapi tetap xpaham..heh).
ada untuk konon2 mengasah bakat.hehe..poyo.
ada saja-saja tak dak kaitan dgn apa-apa.

but most of all, adalah utk ingatan kepada diri sendiri.

aku hanya tulis. ada yg paham. ramai yg tak paham.
mungkin disengajakan. hee..

******************************************************************

ini cerita daripada seorang sahabat.
dari satu segmen kat radio hotfm.
topik haritu dugaan sebelum perkahwinan. (lebih kurang la tajuk ni)

ada yang telefon cerita pasal dugaan setahun sebelum kawin..
ada yang cerita sebulan, seminggu, beberapa hari sebelum..
memang macam2 cerita la.
ada yang sakit..
ada yang keluarga meninggal..
ada yang dah susah payah, pastu suami cari pasal..dan bercerai.
ada yang pasal duit..

tapi ada satu cerita ni..
dia telefon, dia cakap..dugaan kawin dia 10 minit sebelum.
kira org lain telefon ceta sebulan, seminggu, setahun..
tapi dia cakap..dia punya hanya 10 minit sebelum.

semua orang hilang.
mak ayah dia, bakal isteri dia, keluarga dia..dgn tok kadi pon hilang.
ingatkan hilang sebab apa..accident ke..kena kidnap alien ke ape..
ke suma org pakat2 lari ke kan..

10 minit sebelum majlis akad nikah dia..

tsunami datang.

semua orang di tempat dia..meninggal.
hanya dia yang selamat. satu2nya hamba Allah yg selamat di situ.
caller tu berasal dari Acheh.
sampai hari ni dia x berkahwin...
peristiwa tu 6 thn lps.

masa aku dengar tu aku terdiam.

masyaAllah..

bukan pasal dugaan kawin yang aku cuba sampaikan di sini.
tapi betapa besarnya kuasa Allah.
dalam masa beberapa saat, Allah boleh tarik balik segala yang Dia berikan pada kita.
takut aku pikirkan segala yang berlaku..

lagi aku nak sia-siakan masa..
lagi aku nak buat sambil lewa..
aku ni jauh sangat daripada title hambaNya yang bertaqwa..
ya Allah..takutnya aku..

hmm..
kamu tahu apa akan jadi 10 minit dari sekarang?

pleasing everyone

(ade eh word pleasing? belasah je la..)

yes, you cannot please everyone.
adalah suatu perkara yang susah untuk menggembirakan orang.
kadang2 jadi macam syok sendiri.
kadang2 jadi macam salah cakap.
tu normal.

tp jgn takut utk teruskan.

adalah membahagiakan apabila dapat membahagiakan orang.
ibu.
ayah.
adik-beradik.
keluarga.
suami.isteri.
kekasih.
sahabat.
kawan-kawan.

hebat perasaan apabila dapat melihat
senyuman itu.
muka gembira itu.
gelak tawa itu.
wajah ceria itu.
kelegaan itu.

appreciation. i had issue about that last time.
let's not talking sapa salah or sapa betul.
whatever it is, part of it still my fault.
if not, it's not gonna be any issue..kan?

sekarang..
aku try dan do my best to appreciate everything and everyone.
even for a small matter.
sebab aku tau perasaan kehilangan.
sekurang-kurangnya aku tak menyesal of not doing it.

tak susah..
nak cakap tima kasih.
nak senyum.
nak diam bila tak suka.

life is temporarily basis!
bila2 suma menda yg kita ada bleh diambil balik.
bukan semua mesti tentang 'AKU' semata.
banyak kisah lain dalam hidup ini.
ada juga kamu, dia dan mereka.
diam. dengar.

aku ada byk kurang.
harap ada byk ruang untuk aku betulkan.

changing, i am.

Tuesday, June 9, 2009

aminn

tima kasih kawan2 yang telah mengaminkan doa aku..
hehehe..

this is to those yg dpt msg aku smlm.
kalo jadi betul aku belanja korg mkn.

sila jgn mention di sini isi kandungan tersebut.
biarlah menjadi rahsia antara kita.
hua hua hua..

Saturday, June 6, 2009

feeling of needed

i hope..


someone
somehow
somewhere

have a feeling of needed me..
so, i know, aku ni berguna jugak kt dunia ni..even once.

=)
do you?


p/s: on this lovely day, there's few persons that come in my life n play certain important role..got married. congrats! happy 4 u.

Wednesday, June 3, 2009

3 N

mereka yang cantik =)

mereka yang sewel

dinding tu boleh melekat

tak cukup korum. missing here Dr. Juani.

cayaq habaq haangg

kejadian satu saat
tapi seb baik tak pengsan
seb baik tak pitam
gile lah

haih..
cayaq habaq hang!
ekekeke..

*forbidden love - pinjam ayat faten

Monday, June 1, 2009

sampai tak sampai

aku selalu tak sampai hati
aku selalu serba salah
sebab tak sampai hati
penat eh nak jaga hati ni..

suka hati lah.
heh.
aku cakap ja, tapi tetap tak sampai hati.

haru sungguh la aku ni.

bahagia yang membahagiakan

tajuk adalah quote dari genta rasa
http://genta-rasa.com/2009/05/31/bahagia-itu-bila-membahagiakan/

bahagia hanya datang
bila yang orang yg paling hampir kita bahagia
tidak perlu dikhabarkan
kerana jawapan itu hanya untuk diri

pilihlah siapa saja
hanya hati tahu pilihan itu

dengan apa pun caranya
memenuhi apa yang diimpi
mengiyakan apa yang dikata
menahannya daripada jatuh

atau sekadar ada di situ
atau mungkin pergi jauh dari situ

rasa itu indah
mungkin kadang2 ada yang rasa pedih sedikit
Allah ada, Dia lihat segalanya

senyumlah
berbahagialah
tak susah..
=)

Tuesday, May 26, 2009

miss me?


rindu aku tak?
hehehe..

nnti aku update ye wahai kwn2, sedara mara, langau2..
(edisi perasan, padahal aku je dok baca)

byk nk membebel ni.

ni gambar terbaru selepas kena langgar ikan tu.

ikan tu ikan parang, anak kot. beliau telah melompat dari lautan lalu dtg mencium badan aku. lalu jatuh ke dalam bot dan menggelumpur. habis busuk tudung aku bau ikan tak pasal2. kitorg beranggapan ikan tu bunuh diri. frust bercinta. biasa la masalah remaja. hehe.. tapi seb baik ikan parang..kalo ikan todak.. mmg kiookk dah aku kt atas bot nelayan tu.

Wednesday, May 20, 2009

superhero

wani kata dia dah jadi wonderwoman.
aku?

macam penat.
tapi ingat niat.

masih gagah kayuh.
jauh sangat lagi perjuangan ni.
ini baru set induksi kalau dalam istilah rancangan pengajaran harian.

aku ada Tuhan.
beri aku semangat itu.
beri aku kekuatan itu.

fizikal. mental. emosi.

aku nak tolong semua.
aku nak sokong semua.
aku nak buat segala.

maaf, aku hanya manusia.

Fifteen Things God Won’t Ask

God won’t ask which car you drive, but will ask how many people you drove who didn’t have transportation.

God won’t ask how big is your house, but will ask how many people you welcomed into your home.

God won’t ask about the fancy clothes in your wardrobe, but will ask how many of those clothes helped the needy.

God won’t ask about your social status, but will ask what kind of class you displayed with others.

God won’t ask how many material possessions you had, but will ask if they dictated your life.

God won’t ask what your highest salary was, but will ask if you compromised your character to obtain that salary.

God won’t ask how much overtime you worked, but will ask if you worked overtime for your family and loved ones.

God won’t ask how many promotions you received, but will ask how you promoted others.

God won’t ask what your job title was, but will ask if you reformed your job to the best of your ability.

God won’t ask what you did to help yourself, but will ask what you did to help others.

God won’t ask how many friends you had, but will ask how many people to whom you were a true friend.

God won’t ask what you did to protect your rights, but will ask what you did to protect the rights of others.

God won’t ask in what neighborhood you lived, but will ask how you treated your neighbors.

God won’t ask about the color of your skin, but will ask about the content of your character.

God won’t ask how many times your deeds matched your words, but will ask how many times they didn’t..

Monday, May 18, 2009

entry versi pagi

dalam meredahi cerita hidup
adakala ada hujan
ada panas terik
ada ribut petir
ada tandus kontang

dalam perjalanan itu
kadang2 ada payung dipinjamkan
malah dipayungkan
seronok
indah
selamat

tapi itu hanya payung
yang mungkin dipulangkan
yang mungkin rosak

ada yang lagi baik
kalau ada yang cukup gagah
cukup berani
cukup hebat
untuk membina bumbung di sepanjang jalan itu

kamu,
payung atau bumbung?

this is my story IV

kehadapan bintang jatuh,

ini MUNGKIN penutupnya,

kalau sebelum ini, aku rasa kamu yang terbaik
tapi Tuhan kata belum
aku suka
sebab aku tahu Tuhan akan hantar yang lagi baik
(woooohooooooo...!!!)

ingat janji aku dgn kamu?
sampai kamu genggam tangan aku itu.
aku tahu kamu akui semua itu.
malah aku yakin dengan sepenuh hati.

terima kasih
atas pertemuan itu
atas payung yang kamu pinjamkan itu
hebat kisah itu

Friday, May 15, 2009

happy birthday sahabat!!

hehehehe...
yaaa aaaammppuuunnnn!!!

aku terlupe beb..
but with full of my heart,
i pray for your happiness, jodoh, wealth and health!
last but not least, our great friendship will remain till end of days.


happy birthday..(bleh sebut nama tak?)

Thursday, May 14, 2009

reasons to smile

..well..actually to laugh out loud!

hahahahaha..
adeh la manusia..
sungguh kelaka la korang..

terima kasih kerana karenah korang yg menceriakan hidup aku..
hahahahahahahahaha...
serius kelaka..

=D

ye, aku pon kelaka gak..
sbb aku pon org..
ekekeke..

Monday, May 11, 2009

My Name

aku suka menda ni! sgt cool.
cahaya ketenangan - maksud nama aku. hehe. bercahaya ke? tenang ke? jeng jeng jeng..
i have a few nicknames.
most ppl called me Nasrah.
1. kecik - ye, obviously becoz of the size. until now, still ramai yg panggil.
2. budak sekolah - abg sam n abg apai pjg panggil.
3. nas - ni dasar nk pendekkan jugak nama aku...haha.
4. chipmunk - org pertama pnggil aku ni ialah Lados. tapi aku tatau camne bdk2 IBM n KPLI terpikir the same name. demyuh. haha.. tapi aku terima ja. chipmunk tu comel.
aik? tu je?
xde la byk sgt. mungkin ada lg..tp ni je yg kekal smpai skang.
anything else?
weirdxzz ialah nick dalam internet semata.
jgn le sesapa gerdiks nk panggil. aku pon geli.
walopon sudah 11 tahun menggunakannya.

Sunday, May 10, 2009

layan tag ati mabuk

rules & regulations
::: DO NOT copy answers::
tagged questions must be 100% same::
tag 9 people before doing the tag.


people i tag :
1. hilmi
2. qistin
3. faten
4. peh
5. surie
6. dhiya
7. aima
8. apit manan
9. jamal

how do you know 1?
pres asasi

what would you do if you never meet 2?
i would never find the courage i have now =)
*tepuk2*

what would you do if 3 & 4 dated?
waahahahaha..gosip meimon akan termakbul.

would 5 & 6 make a good couple?
a homo one..maybe..hahaha

you think 7 is attractive?
cumel!

would you date 8?
errk! nak mampos..kang aku kena tembak dr jauh.

tell me something about 9
a cool fren that i met about 3 years ago and now a cikgu yg suka nyanyi2 walopon x sedap.
ekekeke..

what's 1's favourite past time?
p surau..lalala.. dan bg ucapan kot.

what language does 2 speaks?
hahaha..bahasa falsafah..

who is 3 going out with?
ade ke? hahaha..dia tunggu lecturer tu ajak kuar kot.
wahahaha..

how old is 4?
tua bangka tak sedar diri ni dah 26..hehe.

when was the last time you talked to 5?
a few minutes ago.

who is 6's favorite singer?
dia kata agnes monica..baru tanya.

would you date 7?
of coz! janji dia belanja aku.

is 8 single?
TIDAK! haha..

what's 9's last name?
lia? hahaha..ok tak jamal?

Friday, May 8, 2009

mode tempek2









Be Nice & Smile


Be nice and smile to everyone you meet.

You don't know what they are going through,

and they might just need that smile.

At least for a moment, it would make a lot of difference to them.

Life gives us many such moments to make others feel better.

For tomorrow when you feel low,

someone might smile and you may feel better.