Sunday, December 14, 2008

puteri gabai they called me

dearest my gila friends,
thank you sssooooo muuuuccchhh for a great day!
damn u guys..this will make such a hard time for me to leave you.

early morning..oops early SUNDAY morning,
(hari AHAD mana ada org bgn pg2 la wei!! gile pe..)
I've been waken up by Norul.
peh, hafiz the bro & naza the parkison dtg amik aku kol 745am.

Sg Gabai - the destination for today!
nk tercabut kepala lutut aku nk smpai kt kwsn yg air terjun atas tu.
makanan yg dibawa mcm nk tinggal dua hari kat sana.
siap bleh buat kenduri kt org2 sebelah lg..
sejuk gilooosss air tu k.
organizer siap buat game lg..ade bbq..
pastu aku ni kan sgt berat..tah brp kali nk hanyut.
sib baik kengkawan sentiasa memastikan aku ade tmpt berpaut..
hehehe..diorg la tu tmpt paut.
kalo nk g tmpt air laju je..suma kena tarik aku..sbb aku mmg tak bergerak.

aku ngn maz..sama2 tak reti berenang..lawan pegang each other.
hehehe..tp ada hati nk pegi dok kt air terjun tu.
plg kelaka maz ajak aku berendam di suatu kwsn yg konon2 airnya tenang.
pegi je port tu..nk berendam pe nya..air paras buku lali je.
aku siap dok bertimpuh..bersila..
maz plak bleh berpura2 berenang kt situ..hahaha..logik aa terapung..
tenggelam pon tak habis.

pastu dok main capkalicap ramai2..ngn permainan aku tatau nama..
tapi kalo nk main..bunyi psstt..psstt..takleh sama ngn org yg buat tu.
paham tak? tak paham sudah.

masa nk pegi tuka baju..
aku tatau nape aku blur2 sgt. fatin dh mcm kantoi..
tp aku still tak realize ape2..
siot je..kena mandi telur aku ms tu.
tapi yg best fatin dok ketuk telur kt blkg aku tak pecah2..
sakit bahu aku..pakai telur rebus ke ape!
hehe..mana leh kena sorg2 kan..
pastu aku attack diorg ngn telur yg dok meleleh2 kt baju tu.
nurul pasrah je kena peluk ngn aku. hamiikk koo!!

pastu aku dimandikan dgn sabun bagaikan puteri oleh dayang2..
iaitu dayang ipah, dayang norul, dayang dewi,
dayang maz n dayang fatin.
tima kasih ye dayang2 suma! i lap u!
walopon dh berbuih air sungai tu..
aku masih saiko yg aku ni berbau telur lg..
hehe..

perjalanan pulang juga membahagiakan aku.
azrul yg sedekahkan sebelah cermin mata dia kt ikan sg gabai xleh nk drive..
telah memberi kehidupan yg begitu bermakna bg diri ku.
drive keta manual slps beberapa ketika.
laaayyyyaaaannnn giilleeeee...
mmg heaven la nikmat bawak kete manual.

kalo rajin nnti aku upload gmba.
blk tu g buat spek si azrul buta tu.
dia ada celik blk dh skang.

wei..seriously i enjoyed the day!
norul, i arward you the best organizer. thanks weh.
thank you so much kawan2.. =D

eh aku ni mula2 mcm nk buat post in english..tah apa2 tah.
lantak la..
aku bahagia!
muaahh..

13 comments:

maz said...

panjangnyer entry..gambar pelis....huhuh...anyway..aku pon enjoy..wpon penat tak abis lg..tapi kene air sejuk gile babas camtu..lega beb....best2..aku salute la organiser wpon kene paksa main game...tapi kami puas...bole buat lg k pasni...eh anyway..aku berenang k...dive2 lg...muahahahaha

~nasrah~ said...

haha..nnti aa tunggu gmba dr norul..bleh tak vclip lg.hehe..
err..ade word lain tak replace dive tu..haha

Life said...

haha.. soaaln yg sama maz.. aku nk tgk gamba. hahahhaha

Qis said...

puteri gabai... hg tau dak gabai tu apa maksudnya dlm bahasa kedah? gabai = overly besar... spt hang memakai kasut bapak hg, atau aku berjalan2 sambil memakai seluar asraf (contoh ja la..)...

which u're not.

~nasrah~ said...

hahahaha...
aku tau gabai tu besaq..
tp ni sg gabai.

i tak kira. janji jd puteri.
hahaha..

Pehchai said...

Aku gak kan yang baik dan comey. Hua hua hua. Yes the day was awesome. I really enjoyed this gilos team. Thanks 4everything. Next month ader outing lagik kan. Waiting that day...

Pehchai said...

Hua Hua hua... aku dah post comment tak kuar pulak. Takpe tulis gak sekali lagik.
Aku gak yang baik kan. Pecah telo sekali ajer. Tuh pon untuk elakkan kesakitan kepala or kebenjolan kepala.. aku retakkan sikit di sebalik jari jemari aku. Yes you guys are great. Best best.

syigha said...

nasrah
sounds like fun!!
jeles nya i wish aku pi :(
jom la buat geng2 kita pulak

kid
hang nak pakai seluaq asyraf buat pa weii
fetish kaa hehehe
sabaq noh kid sabaq

Qis said...

ceh. aku nak bg contoh yg munasabah, aku yg kena blk... ceh.

~nasrah~ said...

peh: ko cumel?? eewww...

syigha: it's fun! jom2.. aku suka ja p. plg dkt kt ulu yam. hg masak naa..hihi..

qistin: contoh hg mmg munasabah.. tp lawak..haha.

~nasrah~ said...

tp weh..word tu bukan gabak ka?

Qis said...

gabak tu cam "Huyyoo... rumah hg besaq gabak...!" atau pon, "gabak gila beg hg... nak pi mana?"

gabai ni lebih kpd besar tp x sesuai... cth ayat - "gabai sgt aih seluar yg i pakai ni, silap seluar ke? eh, ni seluar u la" kata shera kpd chot. ataupon, "cek pinjam kasut abah td, tp xleh jln sbb gabai sgt..." kata hg kpd encik kamaruddin.

~nasrah~ said...

hahahahahahahahahahahahahaha...
lawak gila cth2 hg..