Tuesday, December 23, 2008

past back as present

woohh..tajuk cam gempak ja kan. hehe..

well, i luv reading..i luv it alot.
when i was a little girl (ye ye aku tau skang pon tak besar sgt),
my mom used to buy me a lot of story books.
enid blyton was the author.

growing up still with books
sweet valley collections.
(do comics consider as books?)
if they do, doraemon, ujang, slamdunk should join in. hehe..
mutiara naga aku baca sampai habis..huhu.
and of course, lots of other story books.
kisah2 nabi, si kancil ke, buat baik bla bla bla..

i think i have read all of sidney sheldon's precious collection.
and i enjoyed harry potter books so much!

then, skang aku byk membaca blog.
that's y i said i luv search & read.
i get to know my 'journey', Islam, my heart is looking for..etc etc.

blogs also are real life stories.
some people are really good in writing.
the words..the phrase..are so bombastic.
some blogs give me inspiration.
hey, i just discover, i luve nice poems too.

it's been a while since the last time i bought a book.
last week, aku buang tebiat..
or maybe should say, kembali kepada tebiat lama.
aku p MPH beli 2 buku, p POPULAR beli 2 lagi.

pastu kt kedai mana tah aku beli 1 magazine.
aku beli 5 buah buku! please consider a magazine as a book.

eh..aku beli magazine ANIS every month.
so, tipu la aku tak beli buku dh lama kan..hehe..

this are those five. ANIS (monthly reading), La' Tahzan (read it before but want to have it for my collection n later reference), 3T (Taubat,Tasbih,Tahajud - I need it), Aku terima nikahnya (a gift to a friend who's getting married soon - tapi aku baca dulu..hehe), Thanks for the memories (no reason of buying - feel like reading it).

Plus with these five, qistin pinjamkan aku 2 more books. inspiration n motivation kinda books. Paulo Coelho is her fav author.




Happy reading to myself!
Syok tgk buku-buku baru ni.
Rasa nk cium2. haha..pegang pon dgn berhati-hati.
to fiza, thanks for be very nice to lend me your camera phone.

6 comments:

Life said...

penah baca buku last lecture? its a good book too. i'm loving it..

~nasrah~ said...

eh..rituh aku rasa aku nmpk buku tajuk tu. sape tulis aa?

ruru said...

bley eh sebelum kasi adiah kat org kita baca dulu? hehe
btw..la tahzan tu memang bagus utk bacan wanita..tp byk versi (ye ke?) aku pun tak sure, yg pasti aku da baca dan ianya berkesan..:)

~nasrah~ said...

hehe..save budget..takyah beli byk2. la'tahzan tu mmg bagus..bukan versi lain..penterjemah je lain.

pecinta perkataan juga said...

magazine dikira buku ok. disahihkan oleh kerajaan M'sia. resit beli magazine boleh claim income tax under literature.

urmm.. kalau ini 1st time baca coelho, baca karya yg latest ke yg lama. karya2 awal dia sgt beraa~aat..

~nasrah~ said...

eh ye ke?? sape nak resit aku beli buku ni..sila hubungi aku. aku xyah byr tax..hahaha..road tax bleh kire tak?? soalan bangang.