Wednesday, December 3, 2008

The moon is smiling :)

Semalam henpon ku yg ala2 nampak tak nampak je
screennya tu berbunyi.
Menandakan ada khidmat pesanan ringkas masuk.
Dem..sape antar ni.
dah la setiap kali nk baca msg aku kena
ketuk2 la..on off la..shake2 la..tekan2 la..atau buat la apa2 yg patut
utk membuatkan screen hp aku menayangkan apa yg sepatutnya terpapar di situ.

Dalam usaha gigih itu, hasil nya aku berjaya,
walaupun kadang2 kuar kaler biru, kadang2 merah, kadang2 ijau..
xkisahlah.. janji aku bleh baca. qistin rupanya. dgn msg berbunyi
"The moon is smilling, The left side is Venus and the right is Jupiter"
(atau mungkin terbalik kedudukannya, aku takleh nk refer blk,
sbb hp aku skang kaler itam pekat..ciss..)

Dgn itu, aku terkedek2 lari keluar untuk menyaksikan kebenaran itu.
Subanallah. mmg betul la! Mmg hebatlah kebesaran Allah.
dgn penuh kejakunan dan kagum.
Tapi sengal sbb tak cuba amik gmba.
Tapi..untuk tatapan aku dan sesapa yg tak tgk smlm
Sila cuci mata ngn gmba2 berikut.
Gamba di bawah adalah hak milik En. Molarc
(tatau sape..tp kawan erni)
dan juga dicurik dr blog syikin. Tima kasih!




cantik kan?
tiba2 aku teringat lagu bintang
Air
Bintang
Bintang di langit
Kerlip engkau di sana
Memberi cahayanya di setiap insan
Malam yang dingin
Kuharap engkau datang
Memberi kerinduan di sela mimpi - mimpinya
Melangkah sendiri di tengah gelap malam
Hanya untuk mencuri jatuh sinaran
Tak terasa sang waktu
Melewati hidupnya
Tanda pagi menjelang
Mengganti malam
Oh bintang tetaplah pastikan cahyanya
Sinari langkahku setiap saat
Bintang pun tersenyum dengarkan pintaku
Berikan kecupan di sudut tidurnya
p/s: Untuk urusan rasmi dan penting
(contohnya nk ajak lepak2 atau bergosip)
sila lah call. sbb kalao msg tah bila aku akan berjaya baca.
harap maklum.
aah..jgn ngada2 suh aku beli henpon lain. kalau korang hadiahkan ok gak.

5 comments:

nurin nunu said...

brula sy faham np dia mcm senyum...

MiShi_Ka said...

cantek la wei...dr umah aku tak nmpk...tensen je...it happens every 48 years tau...

cepotet said...

ehhehe. erni baru plan nak letak lagu bintang ni.

comel kan bintang tu. sangat suwittttttttt!

elphaba said...

aku dapat gak msg kid tu tapi aku ingat dia buat lawak apa aku x tgk pun moon. sekali esok tu semua org cakap pasai smiling moon. ceh

btw i started a blog dedicated to my sister and brother kat UK, but feel free to pop by

~nasrah~ said...

ati: x tgk ke mlm tu? ke tgk x nmpak?

adibah: serious??48 years? aku tatau plak pasal tu..

erni: thanks so much for the pic link! mmg sweet sgt..

syira: aku br tau hg penah blogging..hehe. hg tgk dlm gmbaq ja la bulan senyum tu.