Saturday, October 25, 2008

bakat

aku dh pk punya pk punya pk..
ape bakat yg aku ade.

melukis? mewarna?

haih..biar betul.
dulu ms skolah, aku pujuk mak aku tlg buatkan homework pendidikan seni aku.heh!
dpt A. aku bangga.
ms kwn2 menghias kelas, mewarna apa menda tah, aku ditegah dgn jayanya.
'nasrah, hg takyah la buat ni'
sbb aku mmg x reti pn nk buat. cis!

menyanyi?

boleh la aku nyanyi. tp sedap tu mmg tak aa.
kalo dlm family tu, aku kire black sheep of the family la.
pakcik2, makcik2 aku, adik bradik aku, sepupu sepapat aku, suma memiliki suara yg lunak merdu. mcm p.ramlee ada, saloma ada, siti nurhaliza pn ada. mmg hebat lah.
aku? errr... diorg ckp mcm chipmunk nyanyi. siot tul..tp betul ke?
(tapi aku rasa aku nyanyi sedap drp nurin pe..ok aa tu..hehe)

model?

hmm...kalo tgkkan gamba2 aku. kalo ade 89 keping tu ada la kot 9 yg aku rasa mcm cantik sikit.
ok la tu kan? drp xde langsung. aku pn tatau salah sapa.
samada mmg aku xreti bergmba..atau org tu yg tak reti amik gmba.
aku pilih jwpn no.2.. menyedapkan hati sndiri. pedulik!
p/s: dulu2 aku penah kena tanya kt tgh jalan, midvalley to be exact, nak jadi model tak..
siap diorg pujuk2 aku. dgn keringnya aku reject. terkujat sbanrnye. gile pe. nk mainkan aku ke ape. ade ke muka aku nk jd model iklan syampoo rambut bertudung. haih..sungguh xlogik.

memasak?

jeng..jeng..jeng..ni mmg aku bg question mark cepucemas utk diri sndiri.
kdg2 sedap. kdg2 tak sedap lgsg. yg pasti, aku telan je apa aku masak.
kdg2 housemate aku sndiri tatau pn aku masak.
aku tutup semua bukti. hahaha..sbb bila aku yakin, diorg tak lalu mkn.
kang aku gk kecik hati. aku menjaga hati sndiri..macam lagu yonie n sapa tah tu.
hahaha..baik pny cover.

menjahit?

haa..yg ni aku blom figure out. tp ms dolu2 dlm kelas jahitan..cikgu rohana puji jahitan aku.
kembang idung..kembang idung..
tp bila bwk blk, mak aku, yg merupakan cikgu KHB berkata, la camni ja buat? x kreatif langsung. aiseeyy..moral down betul la mak aku ni.
ke cikgu rohana tipu aku aa? aku belom siasat ni.

berlakon?

wah! ni mmg jauh panggang drp punggung.
xde makna nye aku reti berlakon.

menari?

last time aku nari masa aku darjah 4. aku lead woooo.. drp dok tgh cikgu halau dok tepi.
cis. tingkatan 3 cikgu nasihatkan aku takyah pegi lgsg training menari.
mungkin kayu kayan lebih lembut drp aku. hekhek..
ye aku mmg kecik, tp aku x mampu melunjurkan kaki dgn straight.
kutuk la..kutuk la..

amik gambar?

bleh tak aku nk perasan aku pandai amik gmba?
pls pls..ni je chance yg aku ade.
hee..hee..hee..

11 comments:

FATENEDAN said...

ok la..kasing can kat ang..gambaq ang amek sungguh jelita..ehehehehe..


*
kerja=bakat
bercakap=bakat
ramah=bakat
kuat pegangan agama=bakat

semua diatas tu ada kat ang nas..tu pun bakat jugak..hat xkuaq tibi tak makna tak bakat..=)..

aku dlm list YM hang said...

hang chipmunk comey ;>

mohdrizalyusop :) said...

salam nasrah,kokan berbakat jd penulis..ekeke..so menulislah dgn senang hati.. :)

eksp said...

pandai amik gambar?

kasi la bukti sket.. tempek kan sekeping dua gambar kat blog nih... ^^

~nasrah~ said...

hikhik..xsangka lak ade yg rajin membaca blog aku, lalu meninggalkan kesan. mekasih le..hihi.

patin: tu bakat2 yg suma org ade..
list ym aku pjg la..hehe: aku tatau nk terima as compliment ka apa..xpa la.chipmunk mmg comey..nnti aku nk join group kartun chipmunk tu.

moq: penulis?ko biar betul. aku rasa mcm aku menulis sebuah buku je.

hilmi: hehe..slalunya aku nk masuk dlm gmbr tu..hasil aku yg tgkap mcm rare laa..ngehngeh.

aku rasa aku ada bakat membebel la.hehehe..

jamal said...

oi! setiap orang ada bakat dia sendiri, berjalan, bercakap, membaca and bla..bla.. semua ada bakat (bayangkan kalau orang cacat?) Nauzubillah... Bersyukur babe.. I like u and I like ur friendship... Itu adalah bakat yang perlu ada pada semua orang di dunia. Hehehe.. panjang la pulok komen.. ;p

Mohd Bakar said...

Ya betol,
hang berbakat dalam membebel,
hahaha....

Ada satu,
memberi nasihat kot,
not bad la,
byk pengalaman makcik ni ;)

~nasrah~ said...

hehe..
experience taught us alot.
but it's how u look at it.
cewah..(tepuk2)

~nasrah~ said...

*depend

heks..termiss word plak

~nasrah~ said...

jamal..bilekah

- L e 3 n - said...

writing? dh try lom.. kotla leh jdi sasterawati ke.. mane tau??? ;)