Tuesday, July 22, 2008

Working Time

Skang pukul 3 pg..aircond berderu2 menyucuk hingga ke tulang sum sum ku. Walaupun sweater aku telah menyelimuti diriku, kedinginan masih terasa menusuk. Dan sebenarnya keja aku sangatlah byk di kala ini. Namun aku rasa nak muntah kuar ijau menengok kerja2 tu. Aku sungguh mengantuk! ZZZZzzzzzzz....

at 3 am in the morning - US time

Dah setahun lebih aku keja di sini. Tempat yg konon2 gempak. Menjadi idaman para penganggur. Terbayang kehidupan executive yg bakal mengeluarkan duit yg byk di hujung bulan..taaakkkkddeeennyyeeee.. Keje mcm kuli ade la..gaji cukup2 mkn je.. nk shopping pn bajet2 je. Pastu keja timing cam aku ni.. rotation shift. 3 ptg smpai 11.30 mlm ikut Europe time atau 9 mlm smpai 6 pg ikut US time, mmg life cam hampeh. Tp, aku bersyukur..still bleh survive. Kdg2 tu dpt gk mama abah rasa aku belanja mkn kan..hihi..

Europe time - ms bila tah

Skian entry yg bosan. hehe.. =)

4 comments:

purbawi said...

ehehe.. aku pon reja cam hg gak, tp tadakla rupa tangkap lentok camtu..

Azure said...

haaa...nak keja kat lab dak? kawan aku nya cousin tgh carik org utk cheras pantai medical.hihihi... tatau pasepa tp bila kwn aku bgtau, aku truih imagine muka hang!

ka... aku gila?

nasrah said...

hg gila..aku tau hg rindu aku..haha..tp mmg hg gila..
aku tak reti buat keja lab la..radas bahan pn aku tak kenai. mau mati patients kt spital tu nnti.

but i take it as compliment bila imagine muka aku buat keja tu..hahaha..

Azure said...

Okay la... aku setuju!
AKU GILA PLIZ