Tuesday, July 22, 2008

Working Time

Skang pukul 3 pg..aircond berderu2 menyucuk hingga ke tulang sum sum ku. Walaupun sweater aku telah menyelimuti diriku, kedinginan masih terasa menusuk. Dan sebenarnya keja aku sangatlah byk di kala ini. Namun aku rasa nak muntah kuar ijau menengok kerja2 tu. Aku sungguh mengantuk! ZZZZzzzzzzz....

at 3 am in the morning - US time

Dah setahun lebih aku keja di sini. Tempat yg konon2 gempak. Menjadi idaman para penganggur. Terbayang kehidupan executive yg bakal mengeluarkan duit yg byk di hujung bulan..taaakkkkddeeennyyeeee.. Keje mcm kuli ade la..gaji cukup2 mkn je.. nk shopping pn bajet2 je. Pastu keja timing cam aku ni.. rotation shift. 3 ptg smpai 11.30 mlm ikut Europe time atau 9 mlm smpai 6 pg ikut US time, mmg life cam hampeh. Tp, aku bersyukur..still bleh survive. Kdg2 tu dpt gk mama abah rasa aku belanja mkn kan..hihi..

Europe time - ms bila tah

Skian entry yg bosan. hehe.. =)

Friday, July 18, 2008

Fish Spa

I've tried the fish spa!! sangat geli.. I'm not sure apa benefit fish spa ni. Tapi yg aku tau, utk buang sel2 mati kt kulit. Ikan tu kenyang ke mkn sel mati je?
My family angkat and me actually went to Selayang Mall to celebrate mother's day kt Johnny's that day. Pastu ade plak kolam ikan (which is swimming pool plastik utk kanak2) kt lobi Selayang Mall tu. Nampak mcm menarik. RM10 for 20 minutes. Murah la kan.. Lps dh mkn2..n kenyang.. Kami bg ikan kenyang plak. Mula2 mcm doubt je nk try tu..Auntie yg start dulu. Baba xnak try. aku ngn kak yang lawan pandang..teringin nk try..tp xberani.. Kak Yang kata kalo aku buat, dia buat.. hahaha.. then, I decided to 'sacrify' my kaki into the pool. haha..

Masa mula2 masukkan kaki..suma ikan mcm menyerang kaki aku.. smpaikan kt auntie n kak yang ade sikit2 ja.. Geli yg teramat sgt...rase nk cancel je. Tp dok tahan diri..smbil mata dh berair. errrkkkkk!!!! geli gila! dh lama2 sikit..baru rs adaptable ngn ikan2 kecik tu. Ikan2 pon dh boring agaknye ngn kaki aku..dh pegi ke kaki kak yang n auntie.. 20 minit pon rasa lama gila.. sbb kegelian. Soalan yg mencabar minda skejap dr kak yang.. betul ke ikan ni mkn sel mati je? Xmkn kaki kak yang ka? hehehe.. time tu cuak gak..tp terus ctrl cool. lalu, menjawab..mana ada..
hehe.. aku rasa lelaki xnak try sbb takut geli. nnti habih la macho kan..

Walaopon geli..masih boleh berposing..lalala~~


Bora Asmara Late Entry

hihihi..entry dah basi..disbbkan kemalasan dan kestressan yg melanda diri.. tapi xpelah.. aku update jugak cite ni secara ringkas. utk cite pjg2, sila refer blog maz, surie n putu. Pada 8 June yg laaaaaallllllluuuuuuuuuuu (ni menunjukkan dh lama..hihi), aku bersama kengkawan seperjuangan di 5th dulu dpt gather. mkn2..sembang2..gosip2..gelak tawa riang bersama.. di Bora Asmara, Sg Penchala. Theme colour : red + white. Sudah lama rasanya xdpt kumpulkan seramai mlm tu.. i miss the time tergolek2 di bilik..mkn kt DM atau bilik bersama2.. Putu & Gan nk melangkah satu level yg lebih tinggi. Congrats!



Mlm tu jugak..ada suprise kt June babies - Makmuk, Maz & Qiey. siap ade clown & band yg perform kt meja kitorg. tp kami masih lg pentingkan bergmbr drp diorg.hekhek..sori eh pakcik. kalo diorg ensem seperti yg dikatakan oleh putu..mungkin kami lebih concerntrate kt diorg mlm tu. kihkihkih..