Thursday, April 17, 2008

Zaman Mangkuk2

'Zaman mangkuk2' what I mean is masa asasi. Was having a mengarut conversation dgn Na just now. Talking about Zaman Mangkuk2 tu. hehe.. Masa 1st day masuk, macam satu kg antar aku. haha..masuk UM la katakan.
Aku ingat lagi arwah wan dtg ngn public transport. (i miss him.. =( )

Zaman asasi la aku rasa byk buat perkara2 yg tah apa2. Nurin penah ckp dia nk kawan ngn aku dulu sbb muka aku mcm org baik. Masa tu dia nk jadi baik..so nk kawan yg baik la. hehehe..pastu dia kata tertipu rupanya. Dulu first week,lps abis orentasi, aku ngan Juani dh selamat sampai Midvalley. hehe.. (hmm..that week was also the first time 'we' met. I still remember when & how. )

Every morning, while waiting makcik2 tu siap nk g kuliah. We have our morning song, Sayalah Permata. =)

Sayalah Permata, anak kesayangan, kebanggaan ayah dan ibu,
Saya dibesarkan dgn kasih sayang, hanya yg terbaik untukku..
Menjadi harapan di masa hadapan, Sayalah anak yg cemerlang..

Kitaorg penah 'chat' dgn mamat kt blok depan. But until now, aku tatau sape diorg tu. Chatting pakai torchlight suluh kt tingkap.. kreatif kan? haha..
Masa asasi, geng2 mangkuk yg rapat yg aku, Juani,Nurin & Na. aku n Juani satu kuliah, Nurin n Na satu kuliah. Kitorg mmg mengadap muka masing2 24jam. Walopon suma bilik lain, tp end up dok bilik Nurin dan bermastautin tetap. Baju je dlm bilik masing2 lain. Ptg2 xde keje lain, dok skodeng bdk laki main kt court sebelah, takpun lepak kt cafe luar, takpun jalan2 pegi bukit. Awal2 penah gak la rajin kayuh basikal..hangat2 taik ayam..beskal tu tah ke mana. Nurin penah 'cium' court sbb nk belagak ngn aku nk buat bentuk S ngn beskal dia. Last2 dia jadi S ngn beskal tu. Aku penah dpt logo Adidas kt dahi sbb nk belagak bleh buat pusing2 badan..tak sedar diri bdn dh berat. end up kepala cium tanah. padan muka! haha..

Penah one night tu, kitaorg satu 'cube' kuar g uptown. pastu blk lmbt kena tahan ngn pak guard. Siap kena bebel..pak guard cite anak dia 2 org masuk universiti. hahaha..Tu x kire tolong mengendap pak guard kt mana lg..dh mcm pencuri penyangak dah time tu..sbb si Mek Na nk panjat gate curi2 masuk tgh2 malam. Kitorg satu bilik lebih kurang 'pencegah maksiat' gak la masa asasi dulu. skodeng org dating belakang cafe..siap suluh2 pakai torchlight lagi. cover line pon ade gak utk membe2..agak2 'ustaz2' buat round kitorg la tlg sound. sengal betul..

Masa asasi dulu sgtlah rajin study..Tapi buku yg baca aku n kwn2. Nurin je gigih. Tido awal, bgn awal utk study. Tapi paling takleh lupa time dia ngigau suh Juani bukak plastik kerepek ape tah tgh2 malam. Pecah perut aku gelakkan dia malam tu..hahaha...sorry beb tercite kt sini plak.hahahaha..

Adeh..macam2 la kalo nk tulis..kuar malam jgn cite aa..mau tak cukup page blog ni. Pass fries McD kt kete sebelah la. P UTM Semarak tah bratus kali. Time tu x byk dgr case2 org rompak2 keta ni..rempit2 pn x teruk gile cam skang. Kitorg lek je kuar suma pompuan. Aiyaa..really miss the time..

5 comments:

Nurin said...

hahah.. cm syall gak aaa zaman mangkuk2. mana ada aku gigih study? mn ada aku suh juani bukak kerepek. JUani aaa sbok gayut tepon. hahhahhaha.. Fun time la masa tuh.

Juani said...

haha.. 'we' met ekk? hehehe
nurin ngigau suruh bukak krepek..haha ko lapa ek nurin ms tido tu.. muahahahaha.. pass fries is my fave part ;P miss those days la babes!!

_s.u.e.r.i.e said...

haa.. aku igt ko ade nyanyi lagu tu huhu.. jap, makmuk pn ade tak asek nyanyi lagu jadah neh? terngiang2 aku..lol

Nadia said...

haa saya budak ex-asasian gak. teringat zaman asasi dulu. rajin giler, asyik study je. pernah gak panjat pagar kat belakang blok pompuan kolej 11. dulu pagar senang nak panjat, sekrang dah tukar tembok.

~nasrah~ said...

hahahaha..time asasi keja sekolah byk gile. kelas tutorial aku penah terbakarkan lab kimia. masuk natrium dlm air. ngelat buat experimen mmg terre aa time tu.