Wednesday, April 30, 2008

Zaman Busuk2

=D can't stop smiling. too many to tell, too cute to express. miss the good old days.

Bila lagi zaman paling busuk..masa sekolah la. kanak2 ribena tak hingat dunia. Masa pakai tudung senget2, kasut tak berapa nak basuh (asik dok calit kapuq tulih ja), kain pun lipat terkalih kt depan..haha. Dun deny lah! We were like that before. Dedicated Asmarians, we declared ourselves. School where the genius n very naughty girls are placed. I love the school! Warisan dari mama aku, yg sekolah kt situ gak. Pengetua pon penah sekolah kt situ, cikgu2 ramai yg originally from Asma itself. haha..hardcore siot! Terletak di tepi Jalan Langgaq, depan masjid (honestly, aku tak penah masuk masjid tu..huhu).

Form 1, skema badut lg. Belajaq dgn bersungguh2. Form 2, dah nampak kepala2 setan yg bakal menjadi satu geng. Aku dok depan sekali ngn Pipah. Masa cikgu Razak ngajaq, kami main pedang pen, pastu kantoi. Form 3, the best year ever (for me). Remain most of the friends yg sekepala setan. Sekolah aku, sekolah zaman tok kadok, sekolah lama. So, tanah agak rendah compared to jalan2 yg sekeliling yang dah diupgrade. Bila hujan mencurah ke bumi, sekolah tercenta ku banjir kilat. Kalau hujan dr malam, esoknya aku akan pakai sliper p sekolah. Aktiviti kegemaran masa banjir ialah main race bot kertas. huahua.. Bila cikgu tarak, kami dok tepi tingkap race bot kertas sapa laju. Bila air dh surut, tersadailah bot2 kami yg laju tu kt hujung longkang. Maka pakcik gardener pon mulalah bising kena kutip sampah.

Sekolah ku suma pompuan studentnya. Maka takdak la perkara control cun di situ. Nak control kt sapanya. Punya la tak senonoh, nak p kelas KHB kat bangunan sebelah, kami keluar kelas melalui tingkap. Nak cepat konon. Sib baik takdak sejarah tersangkut kt situ. Kira terre la satu kelas memanjat tingkap kelas tu. Berjasa sungguh tingkap tu kepada zaman busuk2 kami. Masa spotcheck, tingkap tu jua menjadi tempat membuang magazine2 n gmbr2 BSB, Boyzone. Kelas aku terbahagi kpd 2 kategori manusia, yg baik gila n gila. haha..yg gila tu logik la geng aku. Tapi kami sepakat satu kelas. Kalau time rehat, tempat mkn di bawah pokok tepi kantin. Dah tau dah port tu. Masa form 3, aku lah Ketua Kebersihan paling garang. hahaha..Tapi qistin yg kena tuduh. hihuhihu..

Dulu selalu main slide2 kt lantai licin. Yg tergolek, yg terduduk adalah yg menjadi mangsanya. Penah satu ketika, kami suma poyo nk jadi sailormoon. Berdiri atas kerusi pastu lompat turun ke bwh. hahaha..sambil menjerit sailormoon. Aaaahhh..apakah kebodohan aku ngn kwn2 ni..?? hahahaha... Masa stayback, public phone jadi mangsa kami untuk telefon HITZ FM! Nyanyi ramai2 utk vote. Ada sekali kena marah ngn pakcik juai suratkhabaq kt depan sekolah tu. Sibuk ja pakcik tu..period kot..emo memanjang. Pastu tempat feveret makan kalo stayback, nasik lemak pokok ketapang!! Time tu mcm dah takdak tandingan la nasik tu.

1998 - Our PMR year. We won Choral Speaking State Level. Ada sambutan Jubli Intan kt sekolah. First time ada open day. Ada sukan Komanwel kt Malaysia. Ada World Cup France 98. Kami p TUDM, jumpa abg pilot ensem. hahaha.. Kena rotan ngn cikgu Marfuzah. Kena cubit ngn Cikgu Rohana KHB (aku tak kena!haha..) Kami pass2 Folio Sejarah Khoo kt satu kelas. Pastu masa tu gila MIRC. Dalam kelas pon "chat" pakai kertas..adeh laa..poyo gila weh!! hahaha.. Oo..not to forget, kelas 3S menang cheerleaders competition. haha.

Form 4 & 5, ramai rerakan taulan yg meneruskan perjuangan di MRSM & SBP. Tinggai la beberapa ciput yg masih bertahan sebagai Asmarian Pret. haha..bodo la budak kolej. But I know the spirit of Asmarians remain strong with them. Until this very moment, we are like sisters! We grew up together, nothing can change that. We talk with our heart. We dun see each other so often, but we attached in heart, we understand more.

Aku rindu laaaaaa kat hampa suma!!! Each & everyone of you.

Still remember this?
Wallale Patalo Patale Pangkloropundekiang!

10 comments:

asyikinnam said...

busuk sungguh lah budak kelas s tu...hehe..=p
tapi aku tak sempat satu kelas ngan hang sebab aku tak terer...terjunamja..asyik turun kelas...huhu

hang mention pasai khoo, khoo apa citer yek?
dulu sek ren baik gak ngan dia tapi aku tetap tak rajin dan pandai cam dia..huhu

~nasrah~ said...

hahaha..aku tatau la khoo p mana. kalo tak salah aku, dia p oversea smbg kt sana. the whole family ikut. canada ka mana tah.

azure said...

omg.... nasrah... lagu tu... lagu qistin wat kan? omg... suka nya!!!! n yes, i cud still recall moments kita call hitz, siap nyanyi lagu mofatts...hahaha, pakcik suratkabq tu mmg emo tahap cipan!!!!!

~nasrah~ said...

yaaa azureee..qistin tulih kt papan itam ms kita tgh praktis choral spiking. pastu, lagu jd cheer kelas kita. hahaha..suddenly aku teringat lagu tu..aiyaa, really miss those time.

Anonymous said...

pret!

syigha said...

kid tulih ayat tu masa teacher english (pn Gan? Goh?) tengah bagi lecture kat kita. hahah mantera apa tah selawat lagi baguih

by the way aku x masuk aa geng nakai2. aku baik aaa :P.. except for that one episode kena marah ngan cikgu tini ngan mimi hahahah lembik lutut aku nak pengsan wehh

~nasrah~ said...

hahaha..ya la tu syira..hg mmg baik. pg2 kalut homeworks x siap lg.hg yg slalu main lawan bot kertas tu. hg yg dok panjat tingkap tu. tu lom kra hg gaduh ngn mrs khoo lg.haha.hg mmg baik..sekian.

btw..it was miss goh pek hong.

zulbigo said...

hahahha... preetttttttttttttttttttttttttttttt

Anonymous said...

kukuku....
aku tingat tang kita dok syok baca novel apa tah..sweet high apa tatau..hg ingt dak weh..yg masa tu kalutla balut buku takut kantoi..huhu..lg satu novel r.l. stine if im not mistaken..cita antuu..ahaks..
bab lagu tu, mmg dok ingt sampai la ar...sikit2 guna yat tu...huhu..

~nasrah~ said...

oit..sapa tak letak nama ni. mysterious betui. hahaha..tp aku yakin kwn aku.sbb aku buat keja baca buku sweet valley twins n high tu. ada sesapa ingat ms kita baca hasil tulisan anis dak? cerita yg dia tulis tu.. kita pass satu kelas.