Thursday, April 17, 2008

Under One Roof

Time Kemas, masa baru beli brg2.

Aku skang tinggal kt Puncak Damansara, dgn 6 org awek cun. hehe.. Mengikut kiraan bintang, aku lah yg paling tua. Tapi yg serupa kakak dlm umah ni Cik Iza. Best ooo..Iza pandai masak. Nawaitu aku nak belajar masak macam2 drp dia dh nak basi dah..tapi x buat2. Bukan pe..malas nk mampos nk g beli brg nk masak tu. Iza jugak tukang bebel kat aku kalo ade ape2 problem. Dun mind..I love you bebeh! Dulu masa mula2 masuk umah ni 5 org je.. sorang dah selamat nikah n move out.. Happy for you dear Laily! Dulu masa Laily ade rajin gak dok cite2 ngn dia..suke buli Laily. hehe..dia bukan sedar pn. Fiza je yg perasan..pastu gelak2.

Laily dah pindah..tapi tatau sape yg beranak smpai jadi 7 org. hahaha.. Ade si M yg menjadikan satu ruang tamu ni bilik dia. Ade Acik yg masih xde almari. The remain 2 are my officemate n rumet, Arufa-san (Arfah) yg ada byk gila pencuci muka & Krol yang takde keje lain melainkan mintak keje lain. hehehe..Dua2 org kampung aku. So, bleh la spiking bahsa ibunda dgn jayanya di rumah ni. Acik pon termasuk. Kdg2 Iza pn terikut walopon mcm Siam sikit bunyiknye..tapi halal je lah. (iza..you owe me Nasi Tomato..sluurrpp..)

Aku jrg dpt lepak ngn diorg memandangkan timing keje aku agak cacat. So, kdg2 aku curik masa rehat utk blk umah. If not, I won't meet up with them sampai seminggu 2 minggu. Aku balik keje suma dh tido. Arfah & M aku jumpe kt office ja. Sadis.. but still much better than the previous home, yg housemate yg saiko itu! Weekend, kdg2 ada yg balik, ada yg kuar..yg selalu ada kt umah, Arfah. sbb dia sayang sgt kt TV yg dia beli tu. hehe..ingat lagi masa p beli tv tu.. time tu dah mati kutu dh dok umah xdak pa. Pastu membuat tindakan nekad utk p beli TV tu..TV pon beli kt giant. hehe.. Later, baru aku beli peti ais, Iza beli sofa & Fiza beli mesin basuh. Baru lah serupa rumah sikit. Kalu tak, mcm tragis gila ja.

Ni Arfah dok bising rumah ni tak dak bekalan utk kecemasan..kot2 banjir kilat ka, darurat ka.. pakat2 makan pinggan la kot. Gigit beramai2. hahaha. Maggi pon xdak kt umah ni..Sardin ka.. Skali nak masak beli..pastu habih..pastu malas nk beli.. Tu aa masalah aku..malas nk beli.

Kat umah aku ade Wii Nintendo, Arfah punya. Rituh rajin la main. Skang dh bosan. Dah la bahsa jepun. Pening pala aku nk translate. Skang hobi baru aku layan TV online & blog. Dah penat mengarang utk hari ni. Skian tenkiu.

1 comment:

arfah said...

wah byk sungguh namaku!!!nampak sgt sayang kt aku..hehe..lain kali buat satu story pasai aku saja..haha..