Wednesday, April 30, 2008

Zaman Busuk2

=D can't stop smiling. too many to tell, too cute to express. miss the good old days.

Bila lagi zaman paling busuk..masa sekolah la. kanak2 ribena tak hingat dunia. Masa pakai tudung senget2, kasut tak berapa nak basuh (asik dok calit kapuq tulih ja), kain pun lipat terkalih kt depan..haha. Dun deny lah! We were like that before. Dedicated Asmarians, we declared ourselves. School where the genius n very naughty girls are placed. I love the school! Warisan dari mama aku, yg sekolah kt situ gak. Pengetua pon penah sekolah kt situ, cikgu2 ramai yg originally from Asma itself. haha..hardcore siot! Terletak di tepi Jalan Langgaq, depan masjid (honestly, aku tak penah masuk masjid tu..huhu).

Form 1, skema badut lg. Belajaq dgn bersungguh2. Form 2, dah nampak kepala2 setan yg bakal menjadi satu geng. Aku dok depan sekali ngn Pipah. Masa cikgu Razak ngajaq, kami main pedang pen, pastu kantoi. Form 3, the best year ever (for me). Remain most of the friends yg sekepala setan. Sekolah aku, sekolah zaman tok kadok, sekolah lama. So, tanah agak rendah compared to jalan2 yg sekeliling yang dah diupgrade. Bila hujan mencurah ke bumi, sekolah tercenta ku banjir kilat. Kalau hujan dr malam, esoknya aku akan pakai sliper p sekolah. Aktiviti kegemaran masa banjir ialah main race bot kertas. huahua.. Bila cikgu tarak, kami dok tepi tingkap race bot kertas sapa laju. Bila air dh surut, tersadailah bot2 kami yg laju tu kt hujung longkang. Maka pakcik gardener pon mulalah bising kena kutip sampah.

Sekolah ku suma pompuan studentnya. Maka takdak la perkara control cun di situ. Nak control kt sapanya. Punya la tak senonoh, nak p kelas KHB kat bangunan sebelah, kami keluar kelas melalui tingkap. Nak cepat konon. Sib baik takdak sejarah tersangkut kt situ. Kira terre la satu kelas memanjat tingkap kelas tu. Berjasa sungguh tingkap tu kepada zaman busuk2 kami. Masa spotcheck, tingkap tu jua menjadi tempat membuang magazine2 n gmbr2 BSB, Boyzone. Kelas aku terbahagi kpd 2 kategori manusia, yg baik gila n gila. haha..yg gila tu logik la geng aku. Tapi kami sepakat satu kelas. Kalau time rehat, tempat mkn di bawah pokok tepi kantin. Dah tau dah port tu. Masa form 3, aku lah Ketua Kebersihan paling garang. hahaha..Tapi qistin yg kena tuduh. hihuhihu..

Dulu selalu main slide2 kt lantai licin. Yg tergolek, yg terduduk adalah yg menjadi mangsanya. Penah satu ketika, kami suma poyo nk jadi sailormoon. Berdiri atas kerusi pastu lompat turun ke bwh. hahaha..sambil menjerit sailormoon. Aaaahhh..apakah kebodohan aku ngn kwn2 ni..?? hahahaha... Masa stayback, public phone jadi mangsa kami untuk telefon HITZ FM! Nyanyi ramai2 utk vote. Ada sekali kena marah ngn pakcik juai suratkhabaq kt depan sekolah tu. Sibuk ja pakcik tu..period kot..emo memanjang. Pastu tempat feveret makan kalo stayback, nasik lemak pokok ketapang!! Time tu mcm dah takdak tandingan la nasik tu.

1998 - Our PMR year. We won Choral Speaking State Level. Ada sambutan Jubli Intan kt sekolah. First time ada open day. Ada sukan Komanwel kt Malaysia. Ada World Cup France 98. Kami p TUDM, jumpa abg pilot ensem. hahaha.. Kena rotan ngn cikgu Marfuzah. Kena cubit ngn Cikgu Rohana KHB (aku tak kena!haha..) Kami pass2 Folio Sejarah Khoo kt satu kelas. Pastu masa tu gila MIRC. Dalam kelas pon "chat" pakai kertas..adeh laa..poyo gila weh!! hahaha.. Oo..not to forget, kelas 3S menang cheerleaders competition. haha.

Form 4 & 5, ramai rerakan taulan yg meneruskan perjuangan di MRSM & SBP. Tinggai la beberapa ciput yg masih bertahan sebagai Asmarian Pret. haha..bodo la budak kolej. But I know the spirit of Asmarians remain strong with them. Until this very moment, we are like sisters! We grew up together, nothing can change that. We talk with our heart. We dun see each other so often, but we attached in heart, we understand more.

Aku rindu laaaaaa kat hampa suma!!! Each & everyone of you.

Still remember this?
Wallale Patalo Patale Pangkloropundekiang!

Sunday, April 20, 2008

++ Jalan-jalan Cari AF ++

Aku xde la diehard fan AF sgt. Tapi kdg2 layan gak. Takde la la aku peduli sgt sape kuar, sape nyanyi, sedap ke tak. Tapi tengok housemate aku si Iza ngn Arfah bersemangat. Aku pon jadi bersemangat. Kalo aku tak bersemangat sape yg nak bwk diorg. ye tak?
Selepas Maghrib bermulalah projek kitorg. Jeng..jeng..jeng..
Car: Getz Arfah Team: Me, Iza, Arfah & M.
Bermulalah perjalanan mencari kedai yang bukak AF. Tempat pertama: Hartamas. Pusing punya pusing, suma bukak bola. Cait!! Sape lawan ni? Nmpk baju biru belang2. Tah takleh nk pk masa tu. Then meneruskan perjalanan & perjuangan..cewaah poyo je.. g cari makan & AF. Sampai lah di A&W PJ. End up layan je AF kat Era. Sambil makan2 dalam keta. Apetah nama service tu. Tapi kitorg dok je lah dlm kete, diorg dtg amik & antar order. Ujan pun melanda di kala Stanley menyanyi. Aku tak ingat lagu2 yang student AF tu nyanyi. Teringin nk tgk perfomance diorg. Leh imagine je lah.
Journey continued, sambil dgr AF. Cari tempat karok pada malam minggu! Sampai ke KLCC, Ampang & Bukit Bintang dah aku bawak. Suma ramai gile nk mampos org. Apsal suma org nk nyanyi masa kitorg nk nyanyi ni. hehe..Solution? Kitaorg melalak mcm org gile dlm kete. Smpai lah balik umah. Sebelum tu aku pusing2 kt Eyes on Malaysia.

Aku rasa mcm bwk pelancong pon ada gak. hehehe..tunjuk bangunan tu, bangunan ni, tempat tu, tempat ni.. On the way stuck dlm jammed. lalala..layan karok dlm kete. Sempat membeli belah buah2 sblm sampai umah. Then, blk msg2 pasal bola...(err, mende sikit2 pon rasa cm hepi..huhu..pathetic me!) n skian.

Thursday, April 17, 2008

Under One Roof

Time Kemas, masa baru beli brg2.

Aku skang tinggal kt Puncak Damansara, dgn 6 org awek cun. hehe.. Mengikut kiraan bintang, aku lah yg paling tua. Tapi yg serupa kakak dlm umah ni Cik Iza. Best ooo..Iza pandai masak. Nawaitu aku nak belajar masak macam2 drp dia dh nak basi dah..tapi x buat2. Bukan pe..malas nk mampos nk g beli brg nk masak tu. Iza jugak tukang bebel kat aku kalo ade ape2 problem. Dun mind..I love you bebeh! Dulu masa mula2 masuk umah ni 5 org je.. sorang dah selamat nikah n move out.. Happy for you dear Laily! Dulu masa Laily ade rajin gak dok cite2 ngn dia..suke buli Laily. hehe..dia bukan sedar pn. Fiza je yg perasan..pastu gelak2.

Laily dah pindah..tapi tatau sape yg beranak smpai jadi 7 org. hahaha.. Ade si M yg menjadikan satu ruang tamu ni bilik dia. Ade Acik yg masih xde almari. The remain 2 are my officemate n rumet, Arufa-san (Arfah) yg ada byk gila pencuci muka & Krol yang takde keje lain melainkan mintak keje lain. hehehe..Dua2 org kampung aku. So, bleh la spiking bahsa ibunda dgn jayanya di rumah ni. Acik pon termasuk. Kdg2 Iza pn terikut walopon mcm Siam sikit bunyiknye..tapi halal je lah. (iza..you owe me Nasi Tomato..sluurrpp..)

Aku jrg dpt lepak ngn diorg memandangkan timing keje aku agak cacat. So, kdg2 aku curik masa rehat utk blk umah. If not, I won't meet up with them sampai seminggu 2 minggu. Aku balik keje suma dh tido. Arfah & M aku jumpe kt office ja. Sadis.. but still much better than the previous home, yg housemate yg saiko itu! Weekend, kdg2 ada yg balik, ada yg kuar..yg selalu ada kt umah, Arfah. sbb dia sayang sgt kt TV yg dia beli tu. hehe..ingat lagi masa p beli tv tu.. time tu dah mati kutu dh dok umah xdak pa. Pastu membuat tindakan nekad utk p beli TV tu..TV pon beli kt giant. hehe.. Later, baru aku beli peti ais, Iza beli sofa & Fiza beli mesin basuh. Baru lah serupa rumah sikit. Kalu tak, mcm tragis gila ja.

Ni Arfah dok bising rumah ni tak dak bekalan utk kecemasan..kot2 banjir kilat ka, darurat ka.. pakat2 makan pinggan la kot. Gigit beramai2. hahaha. Maggi pon xdak kt umah ni..Sardin ka.. Skali nak masak beli..pastu habih..pastu malas nk beli.. Tu aa masalah aku..malas nk beli.

Kat umah aku ade Wii Nintendo, Arfah punya. Rituh rajin la main. Skang dh bosan. Dah la bahsa jepun. Pening pala aku nk translate. Skang hobi baru aku layan TV online & blog. Dah penat mengarang utk hari ni. Skian tenkiu.

Zaman Mangkuk2

'Zaman mangkuk2' what I mean is masa asasi. Was having a mengarut conversation dgn Na just now. Talking about Zaman Mangkuk2 tu. hehe.. Masa 1st day masuk, macam satu kg antar aku. haha..masuk UM la katakan.
Aku ingat lagi arwah wan dtg ngn public transport. (i miss him.. =( )

Zaman asasi la aku rasa byk buat perkara2 yg tah apa2. Nurin penah ckp dia nk kawan ngn aku dulu sbb muka aku mcm org baik. Masa tu dia nk jadi baik..so nk kawan yg baik la. hehehe..pastu dia kata tertipu rupanya. Dulu first week,lps abis orentasi, aku ngan Juani dh selamat sampai Midvalley. hehe.. (hmm..that week was also the first time 'we' met. I still remember when & how. )

Every morning, while waiting makcik2 tu siap nk g kuliah. We have our morning song, Sayalah Permata. =)

Sayalah Permata, anak kesayangan, kebanggaan ayah dan ibu,
Saya dibesarkan dgn kasih sayang, hanya yg terbaik untukku..
Menjadi harapan di masa hadapan, Sayalah anak yg cemerlang..

Kitaorg penah 'chat' dgn mamat kt blok depan. But until now, aku tatau sape diorg tu. Chatting pakai torchlight suluh kt tingkap.. kreatif kan? haha..
Masa asasi, geng2 mangkuk yg rapat yg aku, Juani,Nurin & Na. aku n Juani satu kuliah, Nurin n Na satu kuliah. Kitorg mmg mengadap muka masing2 24jam. Walopon suma bilik lain, tp end up dok bilik Nurin dan bermastautin tetap. Baju je dlm bilik masing2 lain. Ptg2 xde keje lain, dok skodeng bdk laki main kt court sebelah, takpun lepak kt cafe luar, takpun jalan2 pegi bukit. Awal2 penah gak la rajin kayuh basikal..hangat2 taik ayam..beskal tu tah ke mana. Nurin penah 'cium' court sbb nk belagak ngn aku nk buat bentuk S ngn beskal dia. Last2 dia jadi S ngn beskal tu. Aku penah dpt logo Adidas kt dahi sbb nk belagak bleh buat pusing2 badan..tak sedar diri bdn dh berat. end up kepala cium tanah. padan muka! haha..

Penah one night tu, kitaorg satu 'cube' kuar g uptown. pastu blk lmbt kena tahan ngn pak guard. Siap kena bebel..pak guard cite anak dia 2 org masuk universiti. hahaha..Tu x kire tolong mengendap pak guard kt mana lg..dh mcm pencuri penyangak dah time tu..sbb si Mek Na nk panjat gate curi2 masuk tgh2 malam. Kitorg satu bilik lebih kurang 'pencegah maksiat' gak la masa asasi dulu. skodeng org dating belakang cafe..siap suluh2 pakai torchlight lagi. cover line pon ade gak utk membe2..agak2 'ustaz2' buat round kitorg la tlg sound. sengal betul..

Masa asasi dulu sgtlah rajin study..Tapi buku yg baca aku n kwn2. Nurin je gigih. Tido awal, bgn awal utk study. Tapi paling takleh lupa time dia ngigau suh Juani bukak plastik kerepek ape tah tgh2 malam. Pecah perut aku gelakkan dia malam tu..hahaha...sorry beb tercite kt sini plak.hahahaha..

Adeh..macam2 la kalo nk tulis..kuar malam jgn cite aa..mau tak cukup page blog ni. Pass fries McD kt kete sebelah la. P UTM Semarak tah bratus kali. Time tu x byk dgr case2 org rompak2 keta ni..rempit2 pn x teruk gile cam skang. Kitorg lek je kuar suma pompuan. Aiyaa..really miss the time..

Monday, April 14, 2008

Handphone - NOKIA Connecting People

Which one?

Nokia 6500 Slide (Black- not this colour.)



Nokia 5610 Xpress Music (Blue)




Nokia 6288 (Black)





Bring It On

Gathered the strength! The best word to decribe myself today. Cried a bit in the afternoon. Still okay. Did a lot of calling2. Dora told a good news. Syabbas Insp Saab! hehe..Happy for you bro..Can't wait! Project nyanyi2 ngn gurls 5th tak jadi. Tp came out the plan of meeting up with Maz, Xico & Sodok. Makmuk & Lan, sorry x sempat jumpa korang hari ni..even u guys dh dekat sgt. End up nyanyi2 kat BB gk ngn 3 org tu. Suara sgt 'sedap'! Buleh dikritik. Lagu suma nak yg sedih2 je temanye. Laaayyyaann..

Before that jalan2 xde point kt Lowyatt with my soon to be officemate, Maz! Mencuci mata (part yg best..lalala) & minda yg serabut. I was surveying for the new phone actually. Ada idea tak?

I miss this phone so much =(( Org tu ckp henfon ni dah tak keluar. Kalu ada pon stock lama ataupun secondhand ataupun AP set.


Nokia 6288 in memory

For the first time, dressep up baju bunga2. Thanks to dear rumet Arfah 4 the semangat given. Takdak confident diri actually nk pakai camtu. But tak la awkward sgt. Then, p lepak makan2 kt NZ ngn org 'ampang' n org boolat. haha.. (aiyaa Maz, xdapat nk say it here..kang kantoi..tapi..ko tahulah kan..hahaha)

Driving back ngn tersengih2 sorang. Pastu layan cita kt TV1 ngn M..cita pa tah. tried to godek2 the blog tapi cam tak berjaya. malas nk pikir! layan House jap kt tv online..n blogging.

Sunday, April 13, 2008

..:: Shopping ::..


Venue: Ruang tamu depan tv


Wake up with a 'funny' feeling deep in my heart. Damn! But I have to force it away.. Today's schedule, dating ngn Qistin. haha..dedicated asmarians. poyo ja. Bgn lambat. Tapi sib baik Qistin xsiap lg. Rushing to Subang Jaya to her house.

Makcik tipah tu tak mandi pun lagi..ciss. Maz call, kelas dia cancel, nak ajak p OU. tapi x jadi n dia p keluaq ngn Jan & Umy. Aku pn membawa KCC tercinta yg dah lama gila x mandi tu p mandi manda sementara tunggu makcik tipah qistin tu mandi n bersiap.


We went to Sunway Pyramid (where the great memories lied there....). First time aku p pyramid since the renovation done. and of course lah..kejakunan melanda diri ku ini. Cari TGV pn tak jumpa. Qistin belanja Kenny Rogers for lunch. hehehe..tenkiu bebeh! pastu p layan muvi 27 dresses..a simple but sweet story..n fairy tales. pastu mula nak berangan dapat laki camtu. ciss..

Then, p shopping. HABIH DUIT AKU!! ni suma salah qistin. dia yg teringin macam2..aku yg beli byk. lengkap..baju, seluaq, kasut & handbag! It's been a while since last time aku shopping which I really dun remember when. And it's true, shopping is a great medication! (oh yes..last time aku beli kasut kt midvalley. ditemani 3 org jejaka jejaki yg byk songeh..peace bro!)

In the meantime, xico msg (which i thought dia salah antar msg), ajak lepak ngn amid, sodok, syanteq etc etc etc. Sorry guys..i tried to make it but tak sempat la.


Then lepak kt umah qistin sat, solat maghrib. sembang2. then balik umah. plan p murni x jadi. suma org ada hal masing2. sok plan mengeluarkan bakat terpendam maybe jadi..organised by amal. layan online tv House. talking to a good friend yg selalu gelakkan aku and hardly be serious with me. dia try to advise me about the 'funny' feeling that i felt today. thanks! then now, blogging. sekian berita.


Saturday, April 12, 2008

++ New Start ++


Assalamualaikum.

Credited to Maz & Surie dalam cubaan menolong aku ngn coding blog. It's been a while I have the intention to write in a blog, tapi poyo je, hangat2 taik ayam. Hope this time tak taik ayam sgt la. haha..
I love surfing & read through blogs, how ppl can say it out and put it into words. Aku tau I'm not a good writer, but who cares.. Aku kagum ngn those yg bleh tulis sampai rasa menusuk ke jantung peparu aku bila membacanya. Ada tu aku tak paham pon ape yg diorg tulis..puitis sgt. Dulu SPM aku BM dapat A, tapi bila bab kesusasteraan aku failed. Otak lembab nk digest.


Here I come! huhu..



Ungu - Cinta Dalam Hati

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa dicintai
tak mengapa bagiku
asal kaupun bahagia dalam hidupmu
dalam hidupmu...

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku
mencintaimu pun adalah bahagia untukku
bahagia untukku...

kuingin kau tahu diriku disini menanti dirimu
meski kutunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya

dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

kuingin kau tahu diriku disini menanti dirimu
meski kutunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya

dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

Searching For Happiness

Realize that true happiness lies within you.
Waste no time and effort searching for peace and contentment and joy in the world outside.

Remember that there is no happiness in having or in getting, buy only in giving.

Reach out. Share. Smile. Hug.
Happiness is a perfume you cannot pour on others, without getting a few drops on yourself.